Header image
Week 19, 7 mei

Burgemeester:”Stap voor stap stellen we de samenleving weer open”

Burgemeester:”Stap voor stap stellen we de samenleving weer open”

Pieter van de Stadt: “We staan aan het begin van een nieuwe fase in de coronacrisis. We kunnen weer een beetje vooruitkijken en voorzichtig plannen gaan maken. Wanneer de coronacrisis voorbij is? Niemand weet het zeker. We zullen langere tijd moeten leren leven met het coronavirus.”


Verruiming recreatievoorzieningen Rotterdam-Rijnmond

Verruiming recreatievoorzieningen Rotterdam-Rijnmond

Vanaf zaterdag 9 mei mogen mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik maken van hun stacaravan, boot met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of in eigendom is.


Terugblik 4 en 5 mei

Terugblik 4 en 5 mei

In samenwerking met RTV Lansingerland is er een reportage gemaakt over de oorlogstijd in Lansingerland, de speech van burgemeester Pieter van de Stadt en de kransleggingen bij de herdenkingsmonumenten in de drie kernen. De reportage werd op 4 mei uitgezonden via RTV Lansingerland en is terug te kijken via YouTube.


De basisscholen gaan weer beginnen!

De basisscholen gaan weer beginnen!

Vanaf maandag 11 mei gaan, na weken thuisonderwijs, de basisscholen weer beginnen. Daarom ziet u deze week op 12 plekken in de gemeente de bekende blauwe borden weer staan. Dit keer in een wat andere periode dan normaal. Let extra op in het verkeer, zeker rondom de scholen, en breng kinderen zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar school.


Wijzigingen ophaaldagen oud papier

Wijzigingen ophaaldagen oud papier

De inzameling van papier door verenigingen in de avond vervalt tijdelijk door de coronamaatregelen. Dit betekent dat uw minicontainer voor papier de komende periode overdag wordt geleegd. Let op: in sommige wijken in Berkel-Zuid en Berkel-Noord verandert vanaf 18 mei ook de inzameldag van papier. Meer informatie: www.mijnafvalwijzer.nl.

 


Melding doorgeven? Gebruik de BuitenOpOrde app

Melding doorgeven? Gebruik de BuitenOpOrde app

We ontvangen regelmatig via diverse kanalen meldingen van inwoners over zaken die niet in orde zijn in de openbare ruimte of meldingen voor onze handhavers. We zijn blij met uw betrokkenheid! Wilt u dat uw melding direct op de juiste plek terecht komt? Geef het eenvoudig aan ons door via de BuitenOpOrde app.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content