Header image Header image
Week 19, 12 mei

Blipvert inzamelstations een succes

Blipvert inzamelstations een succes

In oktober 2021 zijn er op centraal gelegen plekken in de gemeente de Blipvert inzamelstations geplaatst. Tot en met april zijn er maar liefst 179.000 items aangeboden. Wat neerkomt op bijna 14.000 items per inzamelstation. Er werden het vaakst batterijen en CD’s aangeboden en in Berkel en Rodenrijs werden de meeste items ingezameld. Wilt u ook iets inleveren?


Burgemeester ontvangt jubilarissen

Burgemeester ontvangt jubilarissen

Op woensdag 11 mei 2022 ontving de burgemeester 28 echtparen die het afgelopen jaar 60 of 65 jaar getrouwd waren. Door corona zat een eerder bezoek er helaas niet in. De echtparen vertelden hoe men elkaar ontmoet had en wat het geheim van een langdurige relatie is. De gemeente Lansingerland feliciteert alle echtparen van harte met hun jubileum.


Werkenvoorlansingerland.nl is live!

Werkenvoorlansingerland.nl is live!

Op dinsdag 10 mei werd de nieuwe website “Werken voor Lansingerland” officieel gelanceerd door burgemeester Pieter van de Stadt. Op de website vindt u onder andere de openstaande vacatures en ervaringen van collega’s. Daarnaast vond er dinsdag ook een prijsuitreiking plaats aan de winnaars van de paasei-tellen-wedstrijd. Bedankt voor uw feedback!


Wat hoort er bij PMD?

Wat hoort er bij PMD?

Steeds meer inwoners van Lansingerland scheiden hun PMD. Samen zijn we goed bezig! Helpt u ook mee? Elke verpakking die u scheidt telt. Wat mag er in de PMD-zak? Is het een verpakking? Is het leeg? Komt het uit de keuken, was- of badkamer? 3 x ja? Dan mag het in de PMD-zak. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Samen halen we er alles uit.


Lansingerland bouwt verder in Berkel en Rodenrijs

Lansingerland bouwt verder in Berkel en Rodenrijs

De gemeente Lansingerland, Kavel Vastgoed en ontwikkelaar Amvest hebben hun handtekening gezet onder bouwplannen voor de Gouden Buurten / Bolwerk. Hiermee wordt de sprong over de spoorverbinding tussen Rotterdam en Den Haag gemaakt. Ten westen van station Berkel Westpolder komen 234 nieuwe vrije sector woningen. De verkoop gaat in 2023 van start.


Komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Met de Starterslening kunnen starters tussen de 18 en 35 jaar nét een beetje extra lenen voor het aankopen van hun eerste woning. Een Starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek en bedraagt maximaal € 50.000,-. Deze lening vult het verschil aan tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content