Header image Header image
Week 18, 6 mei

Gemeentehuis met Hemelvaartsdag gesloten

Gemeentehuis met Hemelvaartsdag gesloten

Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei is het servicepunt in het gemeentehuis gesloten. Wij zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen.


Geen afvalinzameling op Hemelvaartsdag

Geen afvalinzameling op Hemelvaartsdag

Donderdag 13 mei is er geen afvalinzameling. Wordt uw afval normaal op donderdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag erna: zaterdag 15 mei 2021. Wordt uw papier normaal op donderdag opgehaald? Dan wordt uw papier een dag eerder opgehaald op woensdag 12 mei. Het afvalbrengstation in Bergschenhoek is op Hemelvaartsdag gesloten.


Papierinzameling weer in de avond

Papierinzameling weer in de avond

Door het vervallen van de avondklok wordt vanaf 6 mei het papier weer in de avonden opgehaald door vrijwilligers. Kijk op de website Mijn Afvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.


Eikenprocessierups bestrijden

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Begin juli start de aannemer met het afzuigen van nesten op gemarkeerde bomen. Ziet u de rups op een ongemarkeerde boom? Meld dit dan bij de gemeente via de website Buiten op Orde.


Broedseizoen en handhaving in de Groenzoom

Broedseizoen en handhaving in de Groenzoom

In verband met het weidevogelbroedseizoen is de Bergboezem van 15 maart tot en met 15 juni volledig afgesloten voor bezoekers. Zo kunnen weidevogels in alle rust broeden en voor hun jongen zorgen. De Bergboezem is alleen toegankelijk voor weidevogelonderzoek. Om de vogels extra te beschermen lopen ook regelmatig boa’s in het gebied rond.


Wethouders houden spreekuur

Wethouders houden spreekuur

Heeft u een vraag aan een van de wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de telefonische spreekuren. Op maandag 10 mei houdt wethouder Ankie van Tatenhove haar spreekuur. Op dinsdag 11 mei heeft wethouder Kathy Arends haar spreekuur. En op woensdag 12 mei kunt u uw vragen stellen aan wethouder Jan-Willen van den Beukel. Meer informatie en hoe u zich kan aanmelden vindt u op onze website.


Takecarebnb: gastgezinnen voor statushouders

Takecarebnb: gastgezinnen voor statushouders

De gemeente Lansingerland en Takecarebnb hebben hun krachten gebundeld om de inburgering van nieuwkomers te verbeteren en te versnellen. De partijen tekenden hiervoor op 20 april een overeenkomst. De ambitie is om een tijdelijk verblijf bij gastgezinnen in de gemeente voor meer statushouders mogelijk te maken. Op die manier integreren statushouders veel sneller.


Regionale Energie Strategie (RES) in onze regio

Regionale Energie Strategie (RES) in onze regio

Op 31 maart is de Regionale Energie Strategie (RES) 1.0 gepubliceerd. Hierin staat hoe onze regio een bijdrage wil leveren aan de klimaatdoelstellingen en voor welke keuzes wij staan. Onze energieregio Rotterdam Den Haag bestaat uit 23 gemeenten, 4 waterschappen en de provincie Zuid-Holland. Net als iedere energieregio hebben wij onze eigen kenmerken en zo ook aandachtspunten. De gemeenteraad neemt hier voor de zomer nog een besluit over. De samenvatting van de RES 1.0 is te lezen op de website van RES.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content