Header image Header image
Week 18, 5 mei

Samen. Simpel. PMD scheiden.

Samen. Simpel. PMD scheiden.

Steeds meer inwoners van Lansingerland scheiden hun PMD. Samen zijn we goed bezig! De PMD-zakken worden elke week opgehaald. Aanbieden mag alleen op de ophaaldag, voor 7.30 uur in de ochtend. Kunt u niet wachten tot de inzameldag? Breng de zak naar een ondergrondse PMD-container. De dichtstbijzijnde PMD-container kunt u vinden op MijnAfvalwijzer.


Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

Op zoek naar vrijwilligers(werk)?

De digitale ontmoetingsplaats van VIP Lansingerland is voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk. En voor maatschappelijke organisaties en verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers. De vacaturebank is er voor inwoners en organisaties in de gemeente Lansingerland zodat mensen elkaar in de eigen omgeving kunnen vinden.


Meer informatie over de eikenprocessierups

Meer informatie over de eikenprocessierups

In Lansingerland is de afgelopen jaren de eikenprocessierups aangetroffen. De brandharen veroorzaken lichamelijke klachten. Deze klachten bestaan uit hevige jeuk, huiduitslag, irritatie van de ogen en luchtwegen. Voorzichtigheid is daarom geboden in de nabijheid van eikenbomen in de maanden mei t/m september.


Huiswerkmaatjes gezocht

Huiswerkmaatjes gezocht

Het nieuwe schooljaar gaat eind augustus weer beginnen. Voor sommige leerlingen, die de overstap gaan maken naar Voortgezet Onderwijs (VO), kan dit lastig zijn. Niet iedere leerling kan terugvallen op ouders of verzorgers. Dat kan om diverse redenen zijn. Daarom is Jong Perspectief op zoek naar huiswerkmaatjes. Helpt u mee?


Helpt u mee bij de cleanup in Bleiswijk?

Helpt u mee bij de cleanup in Bleiswijk?

Gedurende het hele jaar worden er door Stichting CleanupAll cleanups georganiseerd in Lansingerland. Op zaterdag 14 mei & 11 juni is het de beurt aan Bleiswijk! Helpt u ook mee? U kunt starten vanaf uw eigen huis, eigen gekozen locatie of vanaf de start- en eindlocatie van CleanupAll. Samen met uw hulp maken we het verschil!


Hulp bij digitale vaardigheden

Hulp bij digitale vaardigheden

Vindt u het ook lastig dat bijna alles digitaal gaat? Bijvoorbeeld het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, het doorgeven van een verhuizing of informatie over de opbouw van de AOW. U bent niet de enige. Mensen die digitaal vaardiger willen worden, kunnen een gratis cursus volgen via Bibliotheek Oostland. Hierbij wordt u begeleid door een Digimaatje.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content