Header image
Week 18, 30 april

Dodenherdenking 4 mei: herdenk thuis en vlag massaal!

Dodenherdenking 4 mei: herdenk thuis en vlag massaal!

De ceremonie van de kransleggingen is via RTV Lansingerland op maandag 4 mei aanstaande vanaf 19.45 uur te volgen. Ook kunt u de uitzending terugkijken. Dit jaar mag de vlag van zonsopkomst tot zonsondergang halfstok hangen.


Met Bevrijdingsdag gesloten

Met Bevrijdingsdag gesloten

Op dinsdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en zijn wij gesloten. Wij zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen. Het servicepunt in het gemeentehuis is op woensdag 6 mei vanaf 9.00 uur op afspraak en voor spoedzaken weer geopend.


Lintjesregen in Lansingerland

Lintjesregen in Lansingerland

In totaal vielen er 34 lintjes uit te reiken. Dit jaar in een andere vorm dan gebruikelijk. De gedecoreerden werden persoonlijk opgebeld door burgemeester Pieter van de Stadt en locoburgemeester Simon Fortuyn. Er waren maar liefst 16 lintjes tijdens de Algemene Gelegenheid.


Nieuwe noodverordening van kracht

Nieuwe noodverordening van kracht

Vanaf 29 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Daarin zijn onder andere de maatregelen over sporten, onderwijs, evenementen en dagrecreatie aangepast.


Op 5 mei is er geen afvalinzameling

Op 5 mei is er geen afvalinzameling

Wordt uw afval normaal op dinsdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag ervóór: zaterdag 2 mei 2020. Mis de vuilniswagen niet. Bied uw minicontainer of PMD-zak uiterlijk om 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats. Wilt u meer informatie? Kijk op de afvalwijzer.


Werkzaamheden Noordeindseweg

Werkzaamheden Noordeindseweg

De Noordeindseweg tussen Herenstraat en rotonde Planetenweg wordt heringericht. Stedin en Dunea vorderen gestaag met hun werkzaamheden. Ondanks de rare tijd waarin we op dit moment verkeren worden de herinrichtings- en kadeophogingswerkzaamheden Noordeindseweg in mei gestart.


Meningokokkenvaccinatie voor 14-jarigen

Meningokokkenvaccinatie voor 14-jarigen

Het RIVM adviseert om niet meer te wachten met het vaccineren van 14-jarigen tegen de meningokokkenziekte. Deze vaccinatie wordt vóór 1 juli in Lansingerland alsnog gegeven aan 14-jarigen. In plaats van een massale sporthalactie worden deze jongeren individueel uitgenodigd bij het CJG in Bergschenhoek. De vaccinaties starten rond 7 mei en duren een aantal weken.


Vragen over onderwijs, kinderopvang en sport?

Vragen over onderwijs, kinderopvang en sport?

De versoepeling van de maatregelen rond onderwijs, kinderopvang en sport brengt voor ouders, kinderen, jongeren en professionals nieuwe vragen met zich mee. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft daarom over deze thema’s enkele vragen en antwoorden op een rij gezet.


Hoe behoud je een gezonde leefstijl in deze periode?

Hoe behoud je een gezonde leefstijl in deze periode?

Thuis blijven, thuis werken en thuis lesgeven hebben een enorme impact op ons dagelijks leven. Het is nu nog belangrijker om uw lichamelijke en mentale gezondheid op peil te houden. Daarom ontwikkelde het loket gezond leven verschillende leefstijladviezen voor thuis.


Beweeg je fit vanuit huis met Lansingerland Beweegt

Beweeg je fit vanuit huis met Lansingerland Beweegt

Vanaf 27 april start een programmareeks op Lansingerland tv met diverse sporten die je kunt uitvoeren voor de televisie. De programmareeks zie je ieder uur van de dag, 15 minuten over het hele uur. Elke week verschijnt er een nieuwe uitzending met een andere sport. Deze week kun je meedoen met Aerobic door Els Bross. De komende weken staan onder andere Yoga, QiGong en Crossfit op het programma.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content