Header image
Week 18, 3 mei 2016

Dodenherdenking woensdag 4 mei 2016

Dodenherdenking woensdag 4 mei 2016

Alle inwoners, jong en oud, zijn van harte uitgenodigd om bij de dodenherdenking in één van de drie kernen aanwezig te zijn.

In het bijzonder nodigt het college van burgemeester en wethouders alle oud-verzetsstrijders, oud-veteranen, personen die uitgezonden zijn geweest op een vredesmissie en gedecoreerden uit. Ook kinderen van groepen 6, 7 en 8 worden van harte uitgenodigd om samen met hun ouders of begeleiders aanwezig te zijn.


Vlagprotocol

Op woensdag 4 mei is het dodenherdenking. Vanaf ’s avonds 18.00 uur tot zonsondergang (circa 21.10 uur) kunt u de Nederlandse vlag, zonder wimpel, halfstok hangen.

Op donderdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag. U kunt de Nederlandse vlag, zonder wimpel, uithangen tussen zonsopgang (circa 06.02 uur) en zonsondergang (circa 21.10 uur).


Dodenherdenking, oproep aan exploitanten horeca en uitgaansgelegenheden

U kunt een bijdrage leveren door tijdens de dodenherdenking op woensdag 4 mei van 19.45 tot 20.15 uur geen muziek te draaien en geen vermaak aan te bieden. Tijdens die twee minuten adviseren wij u ook niet te serveren.

Vanwege het ingetogen karakter van de avond is het niet gepast om uitbundige feestelijkheden te organiseren.


Wij zijn gesloten

Wij zijn gesloten

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten op:

– donderdag 5 mei: Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag
– vrijdag 6 mei: dag na Hemelvaart

Meldingen over gevaarlijke situaties of over het riool geeft u altijd telefonisch aan ons door via telefoonnummer 14 010. Alle overige meldingen kunt u doorgeven via www.lansingerland.nl/melding.


Concept jaarrekening 2015

Op woensdag 11 mei wordt de concept jaarrekening 2015 besproken in de commissie Algemeen Bestuur (vergaderpunt 5a). De gemeentelijke spaarpot groeit met € 19,9 miljoen. Het financiële beleid werpt haar vruchten af en de trend van financieel herstel zet ook dit jaar structureel door.


Meet & Greet

Meet & Greet

Gemeente Lansingerland organiseert in samenwerking met Ondernemend Lansingerland op 24 mei a.s. de jaarlijkse Meet & Greet op het gemeentehuis. Dé manier om kennis te maken met de medewerkers van de gemeente die voor u als ondernemer klaar staan. Tijdens de Meet & Greet kunt u deelnemen aan 3 sessies van 30 minuten. Draag zelf onderwerpen aan en bepaal mee wat er besproken wordt deze avond! Meld u voor 11 mei aan!


Wat vindt u de mooiste lentefoto?

Wat vindt u de mooiste lentefoto?

Na de succesvolle wintereditie tijd voor de lente in Lansingerland! Na de inmiddels bekende oproep volgde er een grote hoeveelheid mooie inzendingen. Nu aan u de uitdaging om op de website van Groeten uit Lansingerland de mooiste lentefoto gemaakt in Lansingerland te kiezen. U kunt tot en met zondag 15 mei uw stem uitbrengen.

Wethouder Ankie van Tatenhove maakt op donderdag 26 mei om 19.00 uur de winnaar bekend in de hal van het gemeentehuis.


Bleiswijk: N209 Overbuurtseweg

Bleiswijk: N209 Overbuurtseweg

Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 2016 05.00 uur wordt de N209, Overbuurtseweg, richting de A12 tussen de kruising Hoekeindseweg en de kruising Groendalseweg afgesloten in verband met het maaien van de bermen. Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute met borden aangegeven.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content