Header image
Week 18, 28 april 2015

Lintjesregen in Lansingerland

Lintjesregen in Lansingerland

De gemeente Lansingerland heeft 10 nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau en 2 ridders in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Coos Rijsdijk reikte vrijdag 24 april de Koninklijke Onderscheidingen uit. De gemeente is trots op deze inwoners die zich enorm inzetten voor de samenleving. Van harte gefeliciteerd!


Reconstructie Zuidersingel, Berkel en Rodenrijs

Op woensdag 29 april 2015 is er tussen 16.00 en 19.00 uur een inloopbijeenkomst om de plannen voor de reconstructie van het oostelijke deel van de Zuidersingel (tussen de Industrieweg en de N471) te bespreken. U kunt dan in de hal van het gemeentehuis de tekeningen bekijken. Medewerkers van de gemeente en van het ingenieursbureau zijn aanwezig om een toelichting te geven. Vragen en suggesties van uw kant zijn welkom en wanneer mogelijk zullen we daar rekening mee houden. U kunt tot en met zondag 10 mei reageren.


Herinrichting Wilhelminastraat, Berkel en Rodenrijs

Een klein deel van de Wilhelminastraat, tussen de Kerksingel en de Oranjestraat, moet nog opnieuw worden bestraat. Daarvoor is een concept Definitief Ontwerp gemaakt. Het ontwerp is tot en met 10 mei digitaal te bekijken. Ook op de bijeenkomst van dinsdag 28 april die van 16.00 – 19.00 uur in het gemeentehuis plaats vindt is de tekening te zien. U kunt uw suggesties en reacties tot en met 10 mei kenbaar maken.


Aansluiting Oudelandselaan – Noordeindseweg afgesloten

Van 4 tot en met 13 mei wordt het laatste stukje van de Oudelandselaan gereconstrueerd. Tijdens deze werkzaamheden is een afsluiting bij de reconstructie noodzakelijk. Vanaf de Noordeindseweg is de Oudelandselaan gedurende deze periode niet toegankelijk. Het verkeer wordt omgeleid, de paal in de Herenstraat is tijdens deze periode tijdelijk naar beneden.


Waarderings- of prestatiesubsidie Maatschappelijke Ontwikkeling 2016

De gemeente verleent subsidies voor activiteiten die bijdragen aan de maatschappelijke doelen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een waarderings- of prestatiesubsidie? Bekijk dan de subsidiebeleidsregels 2016 op www.lansingerland.nl/subsidies. Een aanvraag voor waarderings- of prestatiesubsidie 2016 doet u uiterlijk 1 juli 2015.


Aanleg natuurlijk speeleiland gestart!

Aanleg natuurlijk speeleiland gestart!

Nog voor de zomervakantie is Lansingerland een natuurlijk speeleiland van 1 hectare rijker. Als alles volgens planning verloopt, kunnen kinderen zich hier binnekort uitleven met zand, water, losse materialen, een beekloop, een kabelbaan, avontuurlijke speeltoestellen en een heus trekvlot. Het speeleiland komt in het zuidelijk deel van het Annie M.G. Schmidtpark.


Opening unieke waterzuivering

Opening unieke waterzuivering

Donderdag 23 april is de innovatieve waterzuivering AquaReUse officieel geopend. Het is de eerste zuivering in Nederland die niet alleen op grote schaal meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen uit water kan halen, maar het gezuiverde water ook weer terug levert aan de glastuinbouwbedrijven.

Door de gesloten waterketen brengt ook de tuinbouw haar emissies naar het oppervlaktewater naar “close to zero”. De waterzuivering is gelegen nabij het kenniscluster in het glastuinbouwgebied de Overbuurtse Polder in Bleiswijk.


Girlsday in Lansingerland

Girlsday in Lansingerland

Donderdag 23 april was het Girlsday in Lansingerland: de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT voor meisjes. Meer dan 100 meisjes van de vmbo scholen Wolfert Pro, Melanchthon Berkroden, Melanchthon Businessschool en Melanchthon De Blesewic maakten kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.
Wethouder Jeroen Heuvelink nam samen met de leerlingen een kijkje bij het bedrijf Van Vliet Interieurbouw en Interieurontwerp in Bergschenhoek.


Extra editie Gemeentenieuwsbrief

Extra editie Gemeentenieuwsbrief

Vrijdag 1 mei verschijnt een extra editie van de Gemeentenieuwsbrief. Hierin staat alle informatie over de herdenkingsbijeenkomsten op 4 mei, de programma's van Bevrijdingsdag en informatie over de gezamenlijke viering van Bevrijdingsdag in Lansingerland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content