Header image
Week 18, 2 mei 2017

Trots op onze gedecoreerden!

Trots op onze gedecoreerden!

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft woensdag 26 april namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan acht inwoners van de gemeente Lansingerland. Het lintje is een erkenning van persoonlijke verdiensten, de figuurlijke ‘Kroon’ op het vrijwilligerswerk.


Nog 2 gedecoreerden om trots op te zijn!

Nog 2 gedecoreerden om trots op te zijn!

Op Koningsdag, tijdens het Oranje-Ontbijt in Bleiswijk, heeft burgemeester Pieter van de Stadt namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Leon en Vivien Erwich. Beiden werden gedecoreerd voor hun jarenlange inzet voor het Oranje-Comité Bleiswijk.


4 mei dodenherdenking

4 mei dodenherdenking

Op donderdag 4 mei herdenken we de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Lansingerland vindt er in alle 3 de kernen een herdenkingsbijeenkomst plaats.


Controle hondenbezit door Legitiem BV

Controle hondenbezit door Legitiem BV

Van maandag 8 mei tot en met vrijdag 7 juli 2017 wordt er in de gemeente gecontroleerd op hondenbezit. Heeft u één of meer honden? Dan betaalt u hondenbelasting. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Geef dit dan aan SVHW door.


Laat uw auto staan en wordt beloond!

Laat uw auto staan en wordt beloond!

Staat u elke dag in de file met uw auto? Het kan ook anders. TURNN biedt u de mogelijkheid om voordelig een nieuwe fiets te kopen of goedkoper een OV-abonnement af te sluiten. Woont en/of werkt u in Rotterdam en omstreken en rijdt u over de A20? Dan kunt u in aanmerking komen voor de cashback.


Laatste week groepsaankoop zonnepanelen

Laatste week groepsaankoop zonnepanelen

105 Inwoners in Lansingerland hebben het aanbod van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie geaccepteerd. Samen zijn zij goed voor 1151 zonnepanelen. Via www.SamenZonneEnergie.nl kunt u zich inschrijven en nog mee doen tot 9 mei.


Duik mee in de Week van ons Water!

Duik mee in de Week van ons Water!

Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kunt u van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water, schone sloten en een goed werkend riool. Er zijn volop leuke activiteiten te doen in onze regio. Ook Lansingerland biedt leuke en leerzame evenementen. U kunt binnen kijken in gemalen, waterbeestjes vangen, een route langs waterpunten fietsen en activiteiten en waterproefjes doen.


Expositie in het gemeentehuis

Expositie in het gemeentehuis

In de hal van het gemeentehuis is een expositie te zien van Gerda Tromp-Poot,  Ans de Groot-Helwes en Taeke Halma. Deze Lansingerlandse inwoners zijn al jaren lid van de schilderclub van Lennie de Boer en houden zich bezig met het maken van aquarellen. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt u de expositie tot en met 30 mei bekijken.


Kom naar het festival VanGasLos!

Bent u bewoner, VvE, huurder of lokaal actief met duurzame energie? Wilt u meer weten over aardgasloze wijken? Kom dan 12 mei in Amsterdam naar het eerste en enige VanGasLos Festival speciaal gericht op bewoners. Hier kunt u alle informatie krijgen over wonen zonder aardgas. Welke alternatieven zijn er voor het gebruik van aardgas? Hoe gaat u dan koken? Wanneer is uw wijk aan de beurt? Hoe gaan corporaties, gemeenten, netbeheerders en energieleveranciers om met wonen zonder aardgas?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content