Header image
Week 18, 1 mei 2018

Trots op onze decorandi!

Trots op onze decorandi!

Maar liefst 9 mensen uit onze gemeente zijn dit jaar Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Pieter van de Stadt heeft donderdag 26 april namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan acht inwoners van de gemeente Lansingerland. Eén inwoner kreeg haar lintje opgespeld in de gemeente Zoetermeer, op speciaal verzoek.


Dodenherdenking

Dodenherdenking

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In Lansingerland vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats in alle drie de kernen. U bent welkom om deze bij te wonen.


Gesloten met Hemelvaart

Gesloten met Hemelvaart

Donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 11 mei (dag na Hemelvaart) zijn het gemeentehuis in Bergschenhoek en het servicepunt in Bleiswijk gesloten. Vraagt u op de dag voor een feestdag met spoed een reisdocument of rijbewijs aan? Dan kunnen wij dat document pas de eerstvolgende werkdag leveren.


Afvalinzameling met Hemelvaart

Afvalinzameling met Hemelvaart

Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Op vrijdag 11 mei is het afvalbrengstation in Bergschenhoek gewoon geopend. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldag. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald.


Voortgang coalitievorming

Voortgang coalitievorming

Op weg naar een nieuw college heeft in Lansingerland onder leiding van de burgemeester van Alblasserdam Jaap Paans een extra informatieronde plaatsgevonden. Afgelopen weken is er langs verschillende lijnen geprobeerd een coalitie te vormen. Dit heeft niet geleid tot één opvatting over welke coalitie in Lansingerland aan de slag zou moeten gaan.


Digitale post via MijnOverheid.nl

Digitale post via MijnOverheid.nl

Lansingerland is aangesloten op MijnOverheid en stapt langzamerhand over van papieren post naar digitale berichten. Vanaf deze maand versturen wij digitale brieven over het verlengen van het paspoort of ID-bewijs via de Berichtenbox van MijnOverheid. Wilt u de berichten van overheidsinstanties per post blijven ontvangen? Dan hoeft u niets te doen.


Burgernet, Buurttoezicht en Vermist Vanuit Lansingerland

Burgernet, Buurttoezicht en Vermist Vanuit Lansingerland

Het is niet voor iedereen duidelijk wat het verschil is tussen Burgernet , Buurttoezicht Lansingerland en Vermist vanuit Lansingerland. Wij raden u aan om u aan te melden bij deze groepen. Wij zetten de hoofdpunten voor u op een rij.


Expositie De Blauwe Maendagh

Expositie De Blauwe Maendagh

Schildersgroep De Blauwe Maendagh exposeert met ongeveer 50 schilderijen in het gemeentehuis in Bergschenhoek. De stukken hebben een duidelijke signatuur van iedere deelnemer. U kunt de expositie tot en met 12 juni 2018, tijdens openingstijden, bekijken.


Speelplek Hertshoornvaren

Speelplek Hertshoornvaren

Er zijn inmiddels een aantal plannen ingestuurd voor de herinrichting van de speeltuin Hertshoornvaren in Bergschenhoek. Heeft u al een mooi ontwerp gemaakt met de interactieve tool 'de Speeltuinbouwer'? Tot 8 mei 2018 is het mogelijk om ontwerpen in te sturen en het reactieformulier in te vullen.


Duik mee in de Week van ons Water

Duik mee in de Week van ons Water

Op zaterdag 5 mei gaat de Week van ons Water van start. Het thema is waterkwaliteit in en om het huis. In onze regio zijn allerlei activiteiten te ondernemen voor jong en oud. Benieuwd wat er te doen is? Kijk op www.weekvanonswater.nl voor alle leuke uitjes.


Ons water

Ons water


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content