Header image Header image
Week 17, 29 april

Lintjesregen 2021

Lintjesregen 2021

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte op maandag 26 april 2021 aan 10 inwoners, namens de Koning, een Koninklijke onderscheiding uit. Vanwege corona was ook dit jaar de uitreiking in aangepaste vorm. De burgemeester trok er op uit, per bakfiets en met lintjes. En verraste de decorandi met een persoonlijk bezoek aan de deur. Wij zijn trots op deze maatschappelijk betrokken inwoners!


Wie verdient er een lintje?

Wie verdient er een lintje?

Kent u iemand die zich al jaren (vrijwillig) inzet voor de samenleving en daarmee een voorbeeld is voor onze maatschappij? Wist u dat u deze persoon in aanmerking kan laten komen voor een lintje? U kunt hem of haar voor 5 juli 2021 aanmelden voor de Lintjesregen op 26 april 2022.


Dodenherdenking op 4 mei

Dodenherdenking op 4 mei

Tijdens de Nationale herdenking op 4 mei herdenken wij alle slachtoffers in Nederland of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In samenwerking met onder andere RTV Lansingerland zijn de herdenkingsceremonies vooraf opgenomen. Deze kunt u op 4 mei, vanaf 19.45 uur bekijken op RTV Lansingerland.


Winactie: ‘Tegeltje Groen’

Winactie: ‘Tegeltje Groen’

Kan uw tuin of balkon wel wat groen gebruiken? Wilt u meehelpen aan een klimaat adaptieve en meer biodiverse buurt? Zet nu de eerste stap door een ‘Tegeltje Groen’ aan te vragen. Het pakket bevat 3 plantjes die prachtig bloeien en ook nog eens bijen en vlinders aantrekken. We mogen zo’n 150 pakketten vergeven. Mail voor 12 mei je adresgegevens naar tuinvandetoekomst@lansingerland.nl.


E-waste, wat is dat?

E-waste, wat is dat?

E-waste is een andere benaming voor elektronisch afval. Elektrische apparaten en energiezuinige lampen bevatten zelfs als ze kapot zijn nog herbruikbare onderdelen. Om die onderdelen te kunnen gebruiken moeten ze wel apart ingezameld worden. U kunt uw elektronisch afval inleveren bij het afvalbrengstation. Of vindt een wecycle-inleverpunt bij u in de buurt.


Welke klus klaart u tijdens NLDoet?

Welke klus klaart u tijdens NLDoet?

Op 28 & 29 mei 2021 is het weer zover: NLDoet – de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met elkaar maken we dan Nederland en ook Lansingerland een stukje mooier. Meedoen als vrijwilliger is simpel. Zoek een leuke klus in Lansingerland via de website van NLdoet van het Oranjefonds. Hulp wordt zeer gewaardeerd!


Online ouderbijeenkomsten voor ouders van pubers

Online ouderbijeenkomsten voor ouders van pubers

De overgang naar de puberteit is een grote stap die zorgt veel veranderingen. Pubers verkennen de wereld en komen in contact met gamen, social media en mogelijk ook met roken, alcohol, lachgas en drugs. In samenwerking met de gemeente Lansingerland organiseert Youz een aantal gratis (online) ouderavonden over deze thema’s. De eerste avond over gamen en social media vindt plaats op maandag 10 mei.


Versoepelingen: winkels en terrassen deels open

Versoepelingen: winkels en terrassen deels open

Woensdag 28 april hebben we de eerste stappen in het openingsplan gezet. Zo is er geen avondklok meer, mag u thuis maximaal twee personen ontvangen, gaan de terrassen onder voorwaarden open en mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Wel blijven alle basisregels nog steeds gelden. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content