Header image Header image
Week 17, 28 april

Samen. Simpel. PMD scheiden.

Samen. Simpel. PMD scheiden.

Steeds meer inwoners van gemeente Lansingerland scheiden hun PMD. Hiervan worden nieuwe producten gemaakt. Elke verpakking die u scheidt telt. Samen zijn we goed bezig! Helpt u ook mee? U kunt gratis PMD-zakken via Renewi bestellen of ophalen bij een locatie bij u in de buurt. Wilt u weten waar? Klik dan op onderstaande button.


Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Heeft u een laag inkomen? Dan is er een extra tegemoetkoming: de eenmalige energietoeslag van 800 euro per huishouden. De gemeente betaalt deze toeslag uit. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen.


Uitnodiging 4 mei herdenkingen

Uitnodiging 4 mei herdenkingen

Tijdens de Nationale herdenking op 4 mei herdenken wij alle slachtoffers die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij één van de drie herdenkingen in de kernen van Lansingerland.


Lintjesregen in Lansingerland

Lintjesregen in Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft afgelopen dinsdag 26 april met de Lintjesregen aan acht inwoners van Lansingerland een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zes van hen werden Lid in de Orde van Oranje Nassau, en twee van hen zijn sinds dinsdag Ridder. De negende decorandi, Peter Engelen (64), kon er helaas niet bij zijn en hij ontvangt zijn lintje later dit jaar.


Vlaginstructie 4 en 5 mei

Vlaginstructie 4 en 5 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet een oproep aan inwoners om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. De vlag halfstok hangen mag van zonsopkomst tot zonsondergang. Op Bevrijdingsdag roepen we alle inwoners op om de vlag de hele dag uit te hangen en vieren we dat we 77 jaar in vrijheid leven.


Meer aandacht voor de WielerRotte

Meer aandacht voor de WielerRotte

Zondag 24 april hebben boswachters van Staatsbosbeheer racefietsers gewezen op de mogelijkheid om gebruik te maken van de WielerRotte. Dit is een alternatieve route voor wielrenners waar zij lekker kunnen fietsen, zonder tot overlast te zijn van de bewoners van de Rottekade of andere recreanten. De boswachters gaven voorlichting over de route en deelden folders en bidons uit.


Dinsdag 3 mei eerste spreekuur Leerwerkloket

Dinsdag 3 mei eerste spreekuur Leerwerkloket

Tot tenminste eind 2022 is het Leerwerkloket iedere eerste dinsdag van de maand tussen 13.00 – 16.00 uur aanwezig op het gemeentekantoor van Lansingerland. Het spreekuur is er voor alle inwoners van de gemeente tussen de 16-66 jaar die vragen hebben rondom een Leven Lang Ontwikkelen, werken en leren, om- en bijscholing, loopbaan en kansrijke beroepen.


Kijk uit voor Whatsapp-fraude

Kijk uit voor Whatsapp-fraude

Bij Whatsapp-fraude krijgen slachtoffers een dringend verzoek van een zogenaamde vriend(in), familielid of bekende om snel geld over te maken vanwege een noodsituatie. In werkelijkheid komt het appje van een oplichter die zich voordoet als een bekende, om slachtoffers op slinkse wijze geld af te troggelen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content