Header image
week 17, 25 april 2017

Fijne Koningsdag

Fijne Koningsdag


Gesloten op Koningsdag en vrijdag 28 april

Gesloten op Koningsdag en vrijdag 28 april

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten op:

• donderdag 27 april: Koningsdag
• vrijdag 28 april: dag na Koningsdag

Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is op Koningsdag gesloten. Op vrijdag 28 april is het afvalbrengstation gewoon geopend. De openingstijden zijn van 8.00 tot 16.00 uur, zoals op een reguliere vrijdag.


Lansingerland helpt met Werkwaardig mensen aan een baan

Lansingerland helpt met Werkwaardig mensen aan een baan

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft op maandag 24 april een partnerovereenkomst getekend met Werkwaardig, een regionaal platform van en voor werkgevers. Deelnemers aan dit platform voelen zich verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Financiën gemeente Lansingerland verder versterkt

De gemeente Lansingerland sluit het jaar 2016 af met een positief financieel resultaat van ruim 6,4 miljoen euro. Daarmee zet de gemeente het positieve financiële beleid van de afgelopen jaren voort. Dit resultaat is onder meer te danken aan financiële meevallers. Wethouder Albert Abee van Financiën zegt in een reactie dat hij ‘voorzichtig positief’ is over het resultaat.


Cheque voor Gebruikersplatform De Groenzoom

Cheque voor Gebruikersplatform De Groenzoom

Op woensdag 19 april hebben de wethouders Jeroen Heuvelink van Lansingerland en Jaap van Staalduine van Pijnacker-Nootdorp een symbolische cheque van 15.000 euro overhandigd aan het Gebruikersplatform De Groenzoom. Voorzitter Kees van der Kraan nam de cheque in ontvangst. 


Hoe fietst het in Lansingerland?

Hoe fietst het in Lansingerland?

De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad2018’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen gemeente. Alle fietsende Nederlanders kunnen, tot en met 31 mei, op fietsstad2018.nl een enquête invullen. 


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maand testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende sirenetest is op maandag 1 mei 2017.


POP-UP Hulpverlenersevenement

POP-UP Hulpverlenersevenement

Zaterdag 29 april is het POP-UP hulpverleners evenement op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om de verschillende demonstraties te bekijken. Er zijn veel activiteiten voor jong en oud, er wordt bovendien veel informatie gegeven. Het evenement wordt gehouden in combinatie met een fundraising voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content