Header image
Week 17, 24 april 2018

Wij wensen u alvast een fijne dag!

Wij wensen u alvast een fijne dag!

Meedoen aan de bootcamp challenge, oud Hollandse spelletjes of genieten van de verschillende optredens? Kijk op onze Koningsdagpagina voor een overzicht van alle Koningsdagactiviteiten of maak gebruik van de LansingerlandApp!


Ophalen oud papier dag eerder

Ophalen oud papier dag eerder

Wordt het oud papier en karton (OPK) normaal gesproken de laatste donderdag van de maand bij u opgehaald? Donderdagavond 26 april is het Koningsnacht. Renewi haalt daarom het oud papier en karton (OPK) woensdagavond 25 april op. Kijk op de Afvalwijzer app of dit ook voor u geldt.


Brieven aan de burgemeester

Brieven aan de burgemeester

Leerlingen van groep 8B van OBS de Groenhoek kregen een taalopdracht om vragen te stellen aan de burgemeester. Meester Robin de Meulder besloot om de brieven van de leerlingen daadwerkelijk op te sturen. Burgemeester Pieter van de Stadt en adviseur Veiligheid Patrick Kolijn beloonde dit goede initiatief en brachten de klas op woensdag 18 april een bezoek.


Wanneer wordt uw afval opgehaald?

Wanneer wordt uw afval opgehaald?

Op donderdagavond 26 april, Koningsnacht en vrijdag 27 april, Koningsdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzerapp voor uw gewijzigde inzameldag. Op zaterdag 28 april is het afvalbrengstation in Bergschenhoek gewoon geopend.


Brand Outdoor Valley

Brand Outdoor Valley

Op vrijdagochtend 20 april woedde er een flinke brand bij Outdoor Valley. De berghut, de kern van het bedrijf, is hierbij volledig afgebrand. Ondanks de grote brand gaan alle activiteiten, zij het met een aanpassing, door! Op www.outdoorvalley.nl staan antwoorden op veelgestelde vragen.


Gratis fietsenstalling Westpolder

Gratis fietsenstalling Westpolder

Bij de metrolijn E halte Berkel-Westpolder, aan de kant van de metro richting Rotterdam, is een overkapte fietsenstalling. Deze stalling wordt geëxploiteerd door stichting Biesieklette. U kunt uw fiets, scooter of motor hier gratis stallen.


Collectief zonnedak

Collectief zonnedak

Nieuwe Lansinger Stroom gaat binnenkort het eerste postcoderoos-zonnedak realiseren en u kunt zich alvast voorinschrijven. De fiscale regeling postcoderoos geeft recht op een korting op de energiebelasting, als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie.


Inbraakpreventie tips

Inbraakpreventie tips

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Gaat u een dagje naar een pretpark, winkelen of andere leuke dingen doen? Uit voorgaande jaren kunnen we opmaken dat er in de vakantieperiode meer wordt ingebroken dan in andere periodes van het jaar. Zorg ervoor dat u alles goed afsluit en maak gebruik van de inbraakpreventie tips!


Informatieavond Hoeksekade

Informatieavond Hoeksekade

In de tweede helft van mei wordt de Hoeksekade tussen het Sporthoekpad en de Kromme Tochtweg in Bergschenhoek opnieuw geasfalteerd. 
Recreatieschap Rottemeren organiseert op woensdag 2 mei van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond in Boerderij Het Lansingerland over de werkzaamheden. Belanghebbenden zijn dan van harte welkom!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content