Header image
Week 17, 23 april 2019

Wij wensen jullie een fijne Koningsdag!

Wij wensen jullie een fijne Koningsdag!

Ook dit jaar is het feest in Lansingerland met leuke activiteiten voor jong en oud op en rond Koningsdag! Wat ga jij doen? Klik op de link om de programma's van de Oranjeverenigingen te bekijken.


Zonnige opening plein ‘t Vierkantje

Zonnige opening plein ‘t Vierkantje

We kijken terug op een geslaagde en zeer zonnige opening van het plein en het gebied rond 't Vierkantje in Berkel centrum. Alle belangstellenden en samenwerkingspartners hartelijk bedankt!


Afvalbrengstation gesloten

Afvalbrengstation gesloten

Op Koningsdag, zaterdag 27 april is het afvalbrengstation in Bergschenhoek gesloten. De actuele openingstijden vindt u op onze contactpagina.

 


Help jouw club aan een cheque!

Help jouw club aan een cheque!

Wecycle daagt clubs en verenigingen van Lansingerland uit om klein elektronisch afval in te zamelen en op een creatieve manier in te leveren. De 25 leukste, opvallendste of creatiefste inzendingen worden beloond met een Wecycle Sponsorcheque van 1.000 euro voor de opgegeven club, vereniging of lokaal goed doel!


Officiële opening station

Officiële opening station

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. 


Nieuwe fase Parkzoom 3

Nieuwe fase Parkzoom 3

De bouw in Parkzoom 3 is inmiddels aardig op stoom. Donderdag 18 april ging de volgende fase in ontwikkeling. Wethouder Albert Abee gaf de aftrap voor de bouw van 82 woningen door de eerste paal van één van de woningen te slaan. Wethouder Abee is blij dat er naast vrijstaande woningen, rijwoningen en tweekappers ook ruimte is voor koopstartwoningen.


Samenwerking Emissieloze kas

Samenwerking Emissieloze kas

De besturen van het Afsprakenkader Emissieloze kas zetten hun samenwerking nog vier jaar voort. In het Afsprakenkader Emissieloze kas is afgesproken dat emissies (uitworp van verontreinigde stoffen in het water) vanuit de glastuinbouw in 2027 teruggebracht zijn tot bijna nul voor meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.


Cybercrime training voor MKB

Cybercrime training voor MKB

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) heeft vaak onvoldoende kennis en hulpbronnen om zichzelf te weren tegen cybercriminaliteit. Daarom organiseren wij, in samenwerking met de Veiligheids Alliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), een gratis cybercrime training ‘Digitaal Veilig’.


Koffie met een Cop

Koffie met een Cop

Woensdag 24 april is er weer Koffie met een Cop. Heeft u vragen aan de politie en wijkbeheerder van de gemeente over uw buurt? U bent vanaf 14.00 uur welkom bij de McDonalds, de koffie staat klaar!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content