Header image
Week 17, 21 april 2015

Programma’s Koningsdag

Programma’s Koningsdag

De programma's voor Koningsdag staan op de Koningsdagpagina en zijn ook via de Lansingerland App te bekijken. Heeft u de Lansingerland App nog niet en wilt u deze gratis downloaden?

Het Oranjecomité en vele vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om er een mooi programma van te maken. Helpt u ons en alle vrijwilligers om de straten schoon te houden? Maak gebruik van de prullebakken tijdens alle festiviteiten. Bij voorbaat dank.

Wij wensen alle inwoners van Lansingerland een gezellige Koningsdag toe.


Werkzaamheden reconstructie Oudelandselaan

Van 4 tot en met 13 mei wordt het laatste stukje Oudelandselaan ter hoogte van de aansluiting Brandemeerplantsoen gereconstrueerd.Tijdens deze werkzaamheden is een afsluiting bij de reconstructie noodzakelijk.

Vanaf de Noordeindseweg is de Oudelandselaan gedurende deze periode niet toegankelijk. Het verkeer wordt omgeleid. Om het verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen, gaat de paal in de Herenstraat tijdens deze periode tijdelijk naar beneden.


Bewoners Adelaarsvaren enthousiast over onderhouden plantvak

Bewoners Adelaarsvaren enthousiast over onderhouden plantvak

Afgelopen week bracht wethouder Simon Fortuyn een bezoek aan de Adelaarsvaren in Bergschenhoek. Reden voor het bezoek was de gezamenlijke aanvraag van acht huishoudens, zij willen met elkaar een plantvak voor hun woningen onderhouden. Na goedkeuring van de aanvraag heeft de gemeente de oude beplanting verwijderd en zijn de bewoners aan de slag gegaan met hun eigen invulling. De wethouder kwam een kijkje nemen en bedankte de inwoners voor hun initiatief. Ook noemde hij het enthousiasme waarmee deze groep bewoners dit oppakt. En natuurlijk hoopt hij dat dit voorbeeld anderen doet volgen.

De gemeente is erg blij met de 63 initiatieven die al binnen zijn gekomen om stukken openbaar groen in Lansingerland zelf te onderhouden. Heeft u ook interesse om het groen zelf te onderhouden kijk dan voor meer informatie op de website.


Meet & Greet met de gemeente

Doet u al zaken met de gemeente, wilt u zaken doen met de gemeente of bent u gewoon nieuwsgierig naar de medewerkers van de gemeente die voor u als ondernemer paraat staan?

Gemeente Lansingerland organiseert in samenwerking met Ondernemend Lansingerland op dinsdag 19 mei a.s. de jaarlijkse Meet & Greet.

Aanmelden kan tot 28 april.


Samen Waaks: we houden de buurt veilig

Samen Waaks: we houden de buurt veilig

Project Waaks van Buurttoezicht Lansingerland kreeg op woensdag 15 april een vervolg. Ruim 33 hondenbezitters uit Berkel en Rodenrijs kwamen voor de tweede keer bijeen.  Inwoners letten extra op tijdens het uitlaten van hun hond en bellen bij verdachte situaties de politie. Zo kan de politie snel handelen wat de pakkans vergroot. 

De afgelopen jaren is gebleken dat de inzet van de wijkbewoners een essentiële bijdrage leverde aan het terugdringen van onder andere het aantal woninginbraken.


Ziet u deze tegel op straat in de gemeente?

Ziet u deze tegel op straat in de gemeente?

Het aangrenzend groen wordt dan door enthousiaste bewoners onderhouden.

Wilt u ook zelf groen onderhouden? Meer informatie vindt u op de website.


Veranderingen in de waardering en ondersteuning van mantelzorgers

Mensen die intensief voor een familielid of een bekende zorgen, konden tot 2015 aanspraak maken op het zogenaamde mantelzorgcompliment. Deze jaarlijkse financiële tegemoetkoming van €200,- is vervallen per 1 januari 2015. Sinds die datum zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Zij mogen zelf bepalen hoe ze dat doen.

In Lansingerland hebben we besloten het budget te besteden aan bredere ondersteuningsmogelijkheden voor de mantelzorger en organiseren we begin november de dag van de mantelzorg.


Nieuw: App Tekenbeet

Nieuw: App Tekenbeet

Het RIVM heeft de app 'Tekenbeet' gemaakt. Met deze app kunt u (ook buiten, zonder internetverbinding!) zien hoe en waar teken actief zijn. Ook kunt u opzoeken hoe teken eruit zien en wat u moet doen om een teek correct en snel te verwijderen. Daarnaast kunt u een alarm instellen, zodat u altijd op de hoogte blijft van de actuele tekenactiviteit. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of de App Store (Iphone). Lees meer over teken en tekenbeten op www.tekenradar.nl.


Onkruidbestrijding: we doen het samen!

Onkruidbestrijding: we doen het samen!

Twee keer per jaar in het groeiseizoen (dat loopt van maart t/m oktober) bestrijdt de gemeente onkruid op verharde wegen binnen de bebouwde kom. Dit gebeurt met machines en een bestrijdingsmiddel. Om het milieu zo min mogelijk te belasten proberen we het gebruik van het bestrijdingsmiddel zoveel mogelijk te beperken. Daar vragen wij uw hulp bij.

Wat kunt u doen?
Wanneer u zelf bij uw woning, bedrijf, school of instelling (handmatig) onkruid uit de verharding verwijdert, reageert de machine niet en wordt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch beperkt.
Helpt u mee? Alvast veel dank!


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Jeugd Sport- en Cultuurfonds

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Jeugd Sport- en Cultuurfonds

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zeker de jeugd. Ieder kind moet kunnen sporten of een hobby beoefenen. Om dit te bevorderen ondertekende wethouder Ankie van Tatenhove op dinsdag 14 april de samenwerkingsovereenkomst 2015 met het Jeugd Sport- en Cultuurfonds.

Het Jeugdsportfonds creëert kansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdcultuurfonds doet hetzelfde voor kinderen die graag een instrument willen bespelen of op tekenles of toneelles willen.


Ondertekening overeenkomst project Meerhaege

Ondertekening overeenkomst project Meerhaege

Op woensdag 15 april 2015 ondertekenden wethouder Albert Abee en algemeen directeur Jan van der Sloot van Tetteroo bouw & projectontwikkeling de realisatieovereenkomst van het project Meerhaege in Meerpolder.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content