Header image Header image
Week 16, 22 april

Eerste paal: Berkel Centrum West

Eerste paal: Berkel Centrum West

De bouw van Berkel Centrum West is donderdag 22 april officieel ingeluid. Wethouder Kathy Arends sloeg daarvoor de eerste paal. Dit was het officiële startsein voor de uitbreiding van het centrum. Berkel Centrum West bestaat straks uit 170 woningen en 5.630 m2 aan winkelruimte. We verwachten dat het project in de tweede helft van 2023 wordt opgeleverd.


Koningsdag in Lansingerland

Koningsdag in Lansingerland

Dit jaar vieren we Koningsdag weer anders dan dat we gewend zijn. Ook tijdens Koningsdag houden we ons aan de huidige maatregelen. Wel zorgen de Oranje Comités voor vermaak! Doe mee en maak een mooie stoepkrijttekening of versier uw huis of tuin in een Koningsdagthema. Maak een foto en maak kans op een prijs. Tekeningen en foto’s kunt u mailen naar: oclansingerland@gmail.com.


Gemeentehuis op 26 en 27 april gesloten

Gemeentehuis op 26 en 27 april gesloten

Maandag 26 april en dinsdag 27 april (Koningsdag) is het servicepunt in het gemeentehuis gesloten. Het afvalbrengstation is alleen op dinsdag 27 april gesloten. Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen.


Geen afvalinzameling tijdens Koningsdag

Geen afvalinzameling tijdens Koningsdag

Op dinsdag 27 april (Koningsdag) wordt er geen afval opgehaald. Wordt uw afval normaal op dinsdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag erna: zaterdag 1 mei 2021. Mis de vuilniswagen niet en bied uw container of PMD-zak uiterlijk om 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats. Meer informatie? Kijk dan op de website MijnAfvalwijzer.


Meivakantie: Jeugd aan zet!

Meivakantie: Jeugd aan zet!

In de meivakantie organiseert Jongerenwerk Lansingerland ‘Jeugd aan zet’. Met leuke activiteiten voor alle jongeren uit Lansingerland tussen de 12 en 18 jaar. Aanmelden kan door naam, leeftijd en de naam van de activiteit + tijd te mailen aan: lansingerland@stjjmh.nl. Wees er snel bij want vol = vol. Veel plezier!


Eerste stap openingsplan per 28 april

Eerste stap openingsplan per 28 april

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. Het kabinet neemt de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april. Lees meer, over de maatregelen die per 28 april ingaan, op de website van de Rijksoverheid.


Meld u aan voor Burgernet

Meld u aan voor Burgernet

Met de app Burgernet kunt u de politie helpen. Deze hulp kan bijdragen aan het oplossen van een misdrijf, het terugvinden van een vermist kind of de aanhouding van inbrekers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Helpt u ook mee?


Alle ballen in de lucht. Hoe dan?!

Alle ballen in de lucht. Hoe dan?!

Home-Start van Humanitas Lansingerland organiseert op maandag 26 april om 20.00 uur, het webinar ‘Alle ballen in de lucht. Hoe dan?!’ In deze webinar wordt ingegaan op het drukke leven waar veel gezinnen mee te maken hebben. U krijgt handvatten hoe u dit leuk kunt houden en niet volledig opgebrand raakt. Meer informatie en aanmelden? Ga dan naar site van Family Factory.


Bel Veilig thuis. Ook als u twijfelt

Bel Veilig thuis. Ook als u twijfelt

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders. Of u nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Ga voor meer informatie naar de website van Veilig Thuis.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content