Header image
week 16, 18 april 2017

Wie is uw favoriete sport- of cultuurtalent?

Wie is uw favoriete sport- of cultuurtalent?

Kent u een sport- of cultuurtalent? Meld die dan via sport@lansingerland.nl aan als ‘Sport- of Cultuurtalent van het Jaar’. Graag ontvangen wij uiterlijk maandag 24 april uw inzending.


Aandacht voor lustrum 10 jaar Lansingerland

Aandacht voor lustrum 10 jaar Lansingerland

De gemeente Lansingerland bestaat 10 jaar. Een jaar dat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Om alle feestelijkheden rondom 10 jaar Lansingerland kracht bij te zetten, hebben we alle gemeenteauto’s voorzien van stickers van 10 jaar Lansingerland en Ride for the Roses. In 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd om het lustrumjaar met u te vieren.


Armoede vraagt om begrip

Armoede vraagt om begrip

Hoe kunnen we armoede en schulden duurzaam aanpakken? Dat was de belangrijkste vraag die donderdag 6 april op tafel lag. Betrokken professionals van diverse maatschappelijke organisaties waren die dag, op initiatief van DATT Werkt! en de gemeente Lansingerland, naar ‘t Manneke gekomen om hun kennis en ervaringen over armoede te delen. De belangrijkste boodschap van de dag kwam van Statcha Maduro, ervaringsdeskundige. 


Koningsdag activiteiten

Koningsdag activiteiten

Wat gaat u doen op Koningsdag 2017? Er zijn meerdere festiviteiten zoals de lampionnenoptocht, de Voice van Lansingerland, de vrijmarkt en diverse spelen. Ook kunt u genieten van muzikale optredens. Een volledig overzicht van alle activiteiten vindt u op onze Koningsdagpagina en in de LansingerlandApp.  


Waarom glas scheiden?

Waarom glas scheiden?

Omdat ook glas een grondstof is! Nederland scheidt 350 miljoen kilo glas per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. 

In de film glas recycling kunt u zien wat er met het ingezamelde glas gebeurt. Op www.mijnafvalwijzer.nl vindt u meer tips over het scheiden van glas en ander afval. 


Kandidaten programma Hou ‘t Schoon bekend

Kandidaten programma Hou ‘t Schoon bekend

De kandidaten voor het programma Hou 't Schoon van Telekids zijn bekend! Voor team Bergschenhoek zijn dit Dion, Ilse, Noah en Lara. Voor team Bleiswijk/Berkel en Rodenrijs zijn dit Ramon, Ravi, Joëlla en Minke.

Op zaterdag 6 mei gaan zij in twee teams de strijd aan met elkaar én met zwerfafval. De opnames zijn van 10.00 tot 12.00 bij zwembad De Windas. Kom langs en moedig je favoriete team aan!


Geen treinverkeer Den Haag-Gouda van 22 april tot 26 april

Geen treinverkeer Den Haag-Gouda van 22 april tot 26 april

Maakt u gebruik van de treinverbinding Den Haag-Gouda? Van zaterdag 22 april 01.00 uur tot woensdag 26 april 05.00 uur is treinverkeer, dag en nacht, niet mogelijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content