Header image
Week 16, 17 april 2018

Inloopavond essentaksterfte Rottemeren en waterberging A16

Inloopavond essentaksterfte Rottemeren en waterberging A16

De es wordt overal in Nederland aangetast door essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Staatsbosbeheer organiseert op dinsdag 24 april een inloopavond over de essentaksterfte in de Rottemeren. Daarnaast krijgt u ook meer informatie over de watercompensatie i.v.m. de aanleg van de A16 Rotterdam. U bent tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom op de Lange Vaart 17a bij IJsclub Bleiswijk.


Afvalinzameling rond Koningsdag

Afvalinzameling rond Koningsdag

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldag. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald!


Gesloten met Koningsdag

Gesloten met Koningsdag

Het gemeentehuis in Bergschenhoek is vrijdag 27 april, Koningsdag, gesloten. Vraagt u op de dag voor een feestdag met spoed een reisdocument of rijbewijs aan? Dan kunnen wij dat document pas de eerstvolgende werkdag leveren. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten digitaal aanvragen.


Wat doet u op Koningsdag 2018?

Wat doet u op Koningsdag 2018?

Vrijdag 27 april starten de kernen al vroeg met de vrijmarkten en het befaamde oranjeontbijt in Bleiswijk, waarna er voor jong en oud van alles te doen is. Van een bootcamp challenge tot een tentoonstelling van getunede auto’s. De dagen voor Koninsgdag zijn er ook festiviteiten zoals een lampionnenoptocht en vuurwerk. Op onze Koningsdagpagina en LansingerlandApp vindt u een volledig overzicht van alle activiteiten.  


Nomineer jouw talent!

Nomineer jouw talent!

Voor het Talentenbal 2018 vragen wij u om talenten te nomineren voor de titel Sporttalent van het Jaar of Cultuurtalent van het Jaar. Ken of ben jij iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd? Laat het ons weten en geef jouw nominatie aan ons door!


Collectieve inkoop zonnepanelen

Collectieve inkoop zonnepanelen

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen en wilt u deze collectief inkopen? Wie een vrijblijvend aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem wilt ontvangen kan zich vóór 25 april gratis inschrijven via de website van Vereniging Eigen Huis.


Start warmtesamenwerking Oostland

Start warmtesamenwerking Oostland

Op dinsdag 17 april zijn gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en LTO Glaskracht Nederland het initiatief Warmte Samenwerking Oostland (WSO) gestart. Doel van de samenwerking is om een uitvoerbaar plan voor een gebiedsdekkend warmte- en CO2-net te maken.


Speelplek Hertshoornvaren

Speelplek Hertshoornvaren

De speelplek aan de Hertshoornvaren in Bergschenhoek is aan vernieuwing toe. Wij vragen de buurt en vooral de buurtkinderen om met ons mee te denken over de nieuwe inrichting hiervan. Dit kan door het reactieformulier voor 8 mei 2018 in te vullen en een eigen ontwerp te maken voor een nieuwe speelplek!


Stapt uit coalitieonderhandelingen

Stapt uit coalitieonderhandelingen

De zoektocht naar een nieuwe coalitie gaat verder zonder de VVD. Die constatering doet formateur Jaap Paans, burgemeester van Alblasserdam, nadat de liberalen hebben laten weten dat zij alsnog de voorkeur geven aan een andere coalitievariant.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content