Header image
Week 16, 16 april 2019

Samen aan de Slag aanhangwagen

Samen aan de Slag aanhangwagen

Is uw buurt toe aan een opruim- of schoonmaakbeurt? Maak dan gratis gebruik van onze Samen aan de Slag aanhangwagen! In de aanhangwagen vindt u handig materiaal zoals bezems, prikstokken, schoffels, spades en vuilniszakken. U kunt de aanhangwagen reserveren door contact op te nemen met de wijkbeheerder via telefoonnummer 14 010. Samen spreekt u af wanneer de aanhanger bij u neergezet wordt.


Gewijzigde ophaaldag afval

Gewijzigde ophaaldag afval

Maandag 22 april, tweede paasdag, haalt Renewi geen afval op. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag ervóór, namelijk zaterdag 20 april. Op de website MijnAfvalwijzer en de Afvalwijzer App ziet u ook de gewijzigde inzameldag.


Wij zijn tweede paasdag gesloten

Wij zijn tweede paasdag gesloten

Het gemeentehuis is maandag 22 april, tweede paasdag, gesloten. Het afvalbrengstation is vrijdag 19 april, Goede Vrijdag, open. Wij wensen u fijne paasdagen!


Koningsdag in Lansingerland

Koningsdag in Lansingerland

Dit jaar kleurt Lansingerland op en rondom Koningsdag weer oranje. Met leuke activiteiten voor jong en oud maken de Oranjeverenigingen er weer een mooi Koningsfeest van. Wij wensen u veel plezier!


Chillplek Jongerencentrum The Point

Chillplek Jongerencentrum The Point

Zaterdag 13 april is samen met betrokken jeugd, Jeugd en Jongerenwerk, omwonenden en medewerkers van de gemeente een chillplek bij Jongerencentrum The Point in Bergschenhoek in orde gemaakt. Er werd flink gegraven en gespit en er werden planten geplaatst. Wethouder Ankie van Tatenhove hielp ook mee!


E-bike fietsdag voor 50-plussers

E-bike fietsdag voor 50-plussers

Wij organiseren op vrijdag 17 mei van 08.45 tot 14.30 uur een elektrische fietsdag bij het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1. Tijdens deze dag kunnen 50-plussers hun fietsvaardigheid met de e-bike vergroten en de valkans verkleinen. Heeft u nog geen elektrische fiets? Ook dan bent u van harte welkom om meer informatie op te doen!


Reiniging riolen

Reiniging riolen

Om verstoppingen in het riool te voorkomen en te zorgen dat het regenwater goed afgevoerd wordt, worden jaarlijks alle straat- en trottoirkolken en lijngoten in Lansingerland leeg gezogen. Naar verwachting zijn de reinigingswerkzaamheden begin juli 2019 gereed.


Aziatische duizenknoop

Aziatische duizenknoop

Op 11 locaties binnen de gemeente hebben wij Aziatische duizendknopen gesignaleerd. Wij gaan deze plant vanaf dit jaar actief bestrijden omdat het een invasieve exoot is. Dat wil zeggen dat deze plant lastig te bestrijden is en van nature hier niet thuis hoort. 


Mezen bestrijden eikenprocessierups

Mezen bestrijden eikenprocessierups

In de strijd tegen eikenprocessierupsen zetten wij een nieuw natuurlijk wapen in: mezen. Om ervoor te zorgen dat de vogels deze beruchte beestjes opeten, plaatst de gemeente mezenkasten in de openbare ruimte. We doen dit op locaties waar vorig jaar veel last was van de eikenprocessierups, aan de Hoeksekade en de Landscheiding.


Bewustwordingsactie hulpdiensten

Bewustwordingsactie hulpdiensten

Brandweer, politie en gemeente hielden op dinsdagavond 5 maart en op maandagavond 8 april gezamenlijke acties. In een brandweerwagen, gevolgd door een politiewagen reden zij door Bleiswijk. Bedoeling van deze rit was om inwoners bewust te maken van het parkeergedrag.


Workshop PR plan schrijven

Workshop PR plan schrijven

Hoe zorgt een vereniging of maatschappelijke organisatie ervoor dat zij duidelijk communiceert met 'buiten'? En hoe kan ze dit praktisch en bondig vastleggen in een communicatie / PR plan? Het Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland verzorgt daarover een workshop op maandag 20 mei. Bent u geïnteresseerd? Aanmelden kan via info@viplansingerland.nl


Kom in beweging tegen MS!

Kom in beweging tegen MS!

Op zondag 12 mei organiseert het Nationaal MS Fonds het hardloop- en wandelevenement MS Motion. Een prachtige route door het Hoge en Lage Bergse bos. Het evenement start bij het gezellig en knusse restaurant de Bergsche Plas.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content