Header image
Week 15, 7 april 2020

Handhaving en maatregelen

Handhaving en maatregelen

Onze handhavers kijken terug op een druk weekend. Het paasweekend staat voor de deur en het mooie weer blijft aanhouden. Wij doen nogmaals het dringende verzoek om vooral thuis te blijven. Natuurlijk mag u wandelen en fietsen, maar doe dit alleen samen met uw eigen gezin of maximaal 1 sportpartner. Voorkom groepsvorming en houd 1,5 meter afstand. Handhavers en politie gaan vanaf nu ook strenger toezien op het naleven van de getroffen maatregelen en kunnen sneller overgaan op beboeten in plaats van waarschuwen.


Aanmelden ondernemers nieuwsbrief

Aanmelden ondernemers nieuwsbrief

Binnenkort start de gemeente met een nieuwsbrief speciaal voor ondernemers en ZZP’ers uit Lansingerland. Daarin geven we informatie over de regelingen die er zijn en die nog komen voor ondernemers in de coronacrisis. Ben je ondernemer of ZZP’er? Meld je alvast aan!


Met Pasen gesloten

Met Pasen gesloten

Op zondag 12 (eerste paasdag) en maandag 13 april (tweede paasdag) zijn wij gesloten. Wij zijn op de genoemde dagen alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen. Het servicepunt in het gemeentehuis is op dinsdag 14 april vanaf 9:00 uur op afspraak en voor spoedzaken weer geopend.


Blijf uw hulpvraag gewoon stellen, ook in deze tijd

Blijf uw hulpvraag gewoon stellen, ook in deze tijd

Heeft u een hulpvraag, bijvoorbeeld over inkomen, opvoeden of ondersteuning in huis? Aarzel niet om uw vraag te stellen, juist in deze tijd. U kunt uw vragen voor hulp en ondersteuning stellen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad maatschappelijk werk, Welzijn Lansingerland en de gemeente.


Aandacht voor kwetsbare kinderen

Aandacht voor kwetsbare kinderen

Het is van belang dat we tijdens deze coronacrisis goed letten op kwetsbare kinderen. Het ontbreken van de noodzakelijke structuur van school, (jeugd)hulp of ondersteuning door anderen kan voor teveel stress of onveilige situaties binnen het gezin zorgen. Maakt u zich zorgen? Neem contact op met Team Jeugd. De jeugdconsulenten van de gemeente denken met u mee over een oplossing.


Werkzaamheden fietsveilige rotonde Bergweg-Zuid

Werkzaamheden fietsveilige rotonde Bergweg-Zuid

Vanaf 20 april 2020 start KWS Infra met de werkzaamheden aan de rotonde bij de Bergweg-Zuid. Vanaf vrijdagavond 24 april 2020 is de rotonde afgesloten voor alle verkeer vanaf Industrieterrein Weg en Land en Bergweg-Zuid. Fietsers en wandelaars hebben wel doorgang en de BP blijft bereikbaar. De verwachting is dat de rotonde op maandag 11 mei vanaf 6.00 uur voor alle verkeer weer opengaat.


Aangepaste raadsvergadering 23 april

Aangepaste raadsvergadering 23 april

Donderdag 23 april om 20.00 uur vindt er een gemeenteraadsvergadering plaats in een aangepaste vorm. De vergadering is vanwege alle maatregelen tijdelijk zonder publiek of pers. U kunt de vergadering live volgen of later terugkijken via de gemeentelijke website.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content