Header image
Week 15, 7 april 2015

Dorpsdialoog met de samenleving

Dorpsdialoog met de samenleving

Alle mensen die hebben meegedaan aan de dorpsdialogen, de digitale enquête en de enquête in de centra van de kernen willen wij hartelijk bedanken.

We laten u zo snel mogelijk weten wat de resultaten zijn van dit onderzoek, wat we met de resultaten gaan doen en hoe we u daar mogelijk bij betrekken.

Bent u benieuwd naar wat er is besproken tijdens de dorpsdialogen?


Wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op maandag 13 april van 18.30 – 19.30 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
– Albert Abee:  Berkel en Rodenrijs
– Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek
– Ankie van Tatenhove: Bleiswijk
Ambassadeur
– Simon Fortuyn


Hoe blijft Berkel bereikbaar?

De ontwikkeling van de verschillende varianten met maatregelen voor de verkeersstructuur van Berkel is ontwikkeld.

We zijn benieuwd naar de meningen van de inwoners en andere belanghebbenden over deze varianten. Op welke manier kunt u uw mening geven?


Koninklijke Onderscheiding voor Letty Hulst

Koninklijke Onderscheiding voor Letty Hulst

Op 28 maart reikte burgemeester Coos Rijsdijk een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw A.T.M. Hulst-van der Burg.

Letty Hulst werd, bij de start van het tennisseizoen van TOGB, vanwege haar lange staat van dienst, haar inzet voor de samenleving en het warm maken van met name kinderen voor de tennissport benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ook naast haar inzet voor TOGB is zij actief, goede doelen mogen altijd op haar steun rekenen. Zo collecteert ze voor KWF kankerbestrijding, de Hartstichting en het jeugdfestival, waar zij ook vele jaren bestuurslid is geweest.


Inloopavond Herinrichting Wilgenlaan

Dinsdagavond 7 april is er een inloopavond tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis. Bewoners kunnen dan het (concept) definitief ontwerp over de herinrichting Wilgenlaan bekijken. Ook is het mogelijk tijdens de inloopavond een keuze te maken over de beplanting in de openbare groenvakken langs de weg.

Bent u niet in de gelegenheid om te komen dan kunt u ook op de pagina werkzaamheden de documenten inzien en eventueel reageren.


Digitale raadpleging zorg gemeenten

Digitale raadpleging zorg gemeenten

Inwoners die zorg en ondersteuning nodig hebben, zoals begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen, kunnen dit aanvragen bij de gemeente. De consulent van de gemeente, van Welzijn Lansingerland, Kwadraad of Mee zoekt samen met u naar een oplossing voor de belemmeringen die u ervaart.

Een aantal cliëntenorganisaties is benieuwd naar de ervaringen van cliënten met dit gesprek. Via www.zorgnaargemeenten.nl kunt u van 2 april tot 4 mei uw ervaringen delen door de digitale vragenlijst in te vullen.


Weekendafsluiting kruising Klapwijkseweg-Tolhekplein

Het weggedeelte vanaf de rotonde Tolhekplein tot voor de spoortunnel is afgesloten van vrijdag 10 april 2015 21.00 uur tot maandag 13 april 2015 06.00 uur. Ook de kruising N471/N470 en de opstelstroken op de Klapwijkseweg zijn dan niet bereikbaar.


Saldo nul geluid A13/A16

De voorzitter van de Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) A13/A16 heeft het aanvullend onderzoek naar  'saldo nul geluid' in het kader van de A13/A16 aangeboden aan de gebiedstafels en de leden van de BAG.


Denk op tijd aan het verlengen van uw reisdocument

Denk op tijd aan het verlengen van uw reisdocument

De lente is begonnen. Voordat u het weet breekt de vakantietijd aan. Check op tijd of u een paspoort of identiteitskaart nodig heeft.

Maak het u gemakkelijk. Maak een afspraak en de medewerkers van Publiekszaken helpen u op de door u aangegeven tijd.


Hergerborch eind 2015 dicht

Hergerborch eind 2015 dicht

Woonzorgcentrum Laurens Hergerborch in Berkel en Rodenrijs sluit eind 2015 de deuren. Laurens wil het gebouw wanneer het leeg is verkopen. De nieuwe eigenaar kan dan plannen maken voor herontwikkeling van de locatie. De gemeente is hierbij uiteraard betrokken en wil graag dat er op de plek van Hergerborch betaalbare woningen en maatschappelijke voorzieningen terugkomen. 3B Wonen heeft op 2 april een brief aan haar huurders in de omliggende woningen gestuurd over de ontwikkelingen van de Hergerborch. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content