Header image Header image
Week 15, 15 april

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Herstelplan voor ondernemend Lansingerland

Mogen de terrassen groter zijn, als de horeca straks weer opent? Is er een plan voor als straks de winkels weer gewoon open mogen? Het antwoord hierop is ja. Lansingerland is er klaar voor zodra er weer versoepelingen mogelijk zijn. Samen met winkeliers- en ondernemersverenigingen en Koninklijke Horeca Nederland hebben burgemeester en wethouders een zogenoemd ‘Herstel – en stimuleringsplan’ gemaakt.


Nieuw afvalbeleid Lansingerland

Nieuw afvalbeleid Lansingerland

Op 25 maart stelde de gemeenteraad het nieuwe Afvalbeleid “Van afval naar grondstof – op weg naar volledig circulair in 2050” vast. Onderdeel van dit beleid is dat inwoners vanaf 2023 naast een vast basistarief, ook een variabel tarief betalen. Dat variabele tarief is afhankelijk van de hoeveelheid restafval die u in een jaar aanbiedt. Deze vorm van afvalstoffenheffing heet ook wel Diftar.


Conclusies risicogericht grootschalig testen

Conclusies risicogericht grootschalig testen

Naar aanleiding van een uitbraak met de Britse variant is van 13 t/m 24 januari grootschalig getest in Lansingerland. Dit om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus en verdere uitbraak te beperken. Het onderzoek is afgerond en alle gegevens zijn door de GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC geanalyseerd. Bekijk de bevindingen op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.


Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Lees meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Alles Oké?

Alles Oké?

De Alles Oké? Supportlijn biedt sinds kort laagdrempelige hulp aan jongeren tussen de 18 en 24 jaar, waar het even niet zo lekker mee gaat. Alles is bespreekbaar. Getrainde vrijwilligers bieden elke dag een luisterend oor via chatten en bellen naar (0800) 04 50. De lijn is dagelijks te bereiken tussen 14:00 en 22:00 uur. Het contact is gratis en anoniem. Kijk op de website Alles Oké voor meer informatie.


Wat is uw droombaan?

Wat is uw droombaan?

Wat als… uw droombaan er anders uitziet dan dat u denkt? En u kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is? Zoals de zorg of transport en logistiek? Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal ondersteunt u bij de zoektocht naar een nieuwe droombaan. U kunt een afspraak maken voor een droombaangesprek via (088) 3920200 of e-mailadres info@zhcwerkt.nl.


Nationale bijentelling, telt u ook mee?

Nationale bijentelling, telt u ook mee?

Komend weekend op 17 en 18 april is de Nationale bijentelling. Telt u ook mee?
Gemeente Lansingerland is aangesloten bij de Nationale Bijenstrategie en probeert, met behulp van haar beheer en beplantingskeuze, de wilde bij te stimuleren. Wilt u hierbij helpen? Vraag dan via de Pollinators een gratis zakje bloemenzaadjes aan en zaai deze in uw tuin of op uw balkon.


Papierinzameling in april ook overdag

Papierinzameling in april ook overdag

Vanwege de avondklok kan de papierinzameling door verenigingen nu niet in de avond plaatsvinden. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op de website MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content