Header image
week 15, 11 april 2017

Koningsdag 2017

Koningsdag 2017

Op donderdag 27 april vieren we Koningsdag in Nederland. In Lansingerland staan er vele festiviteiten op het programma. Op onze website vindt u op de (tijdelijke) Koningsdagpagina alle activiteiten per woonplaats. Tip: gebruik de Lansingerland App op Koningsdag. Hierin ziet u alle activiteiten en informatie van die dag. 


Inloopavond aanpak Planetenweg en Oostersingel

De gemeenteraad heeft in maart 2016 besloten maatregelen door te voeren om de Planetenweg en Oostersingel in Berkel en Rodenrijs veiliger te maken. Inmiddels zijn er verschillende maatregelen uitgewerkt. Op dinsdagavond 18 april is er vanaf 19.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis. U bent van harte welkom!


Andere afvalinzameldagen tijdens feestdagen

Andere afvalinzameldagen tijdens feestdagen

In verband met Tweede Paasdag en Koningsdag wordt op maandag 17 april en donderdag 27 april 2017 geen afval ingezameld. Kijk wat dit voor u betekent op uw afvalkalender of www.mijnafvalwijzer.nl. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is tijdens deze feestdagen gesloten.


Informatiepunt A16 Rotterdam in gemeentehuis

Informatiepunt A16 Rotterdam in gemeentehuis

Rijkswaterstaat opende maandag 10 april in de hal van het gemeentehuis van Lansingerland een informatiepunt over de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. U kunt er aan de hand van een grote plattegrond, 2 korte films en verschillende folders kennismaken met het project. 


Gezocht: leden voor het Jongeren Advies Team

Gezocht: leden voor het Jongeren Advies Team

Veel jongeren in Lansingerland zijn actief en betrokken bij de samenleving. De gemeente wil graag weten wat jullie doen en wat jullie nodig hebben om je nog meer betrokken te voelen. Daarom hebben wij de stichting Alexander gevraagd om onderzoek te doen onder de jeugd van 12-25 jaar. Ontdek zelf hoe het is om onderzoek te doen, maar ook: ontdek hoe je met jouw ervaring invloed hebt op wat met het onderzoek gedaan wordt. 


Buddy/maatje gezocht voor asielgerechtigden

We zijn op zoek naar vrijwilligers die asielgerechtigden willen helpen bij de kennismaking met hun nieuwe woonomgeving in de gemeente Lansingerland. MEE ondersteunt dit project. U heeft een vast contactpersoon toegewezen en krijgt ondersteuning. Zo worden er bijeenkomsten gehouden waarin u met andere buddy’s inhoudelijke thema’s en uw ervaringen bespreekt.


SolarNRG wint groepsaankoop zonnepanelen

SolarNRG wint groepsaankoop zonnepanelen

SolarNRG is de winnende leverancier van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Het bedrijf doet een kwalitatief hoogwaardig aanbod aan alle deelnemers. De uiteindelijke prijs van een zonnepanelensysteem is door de veiling gemiddeld 29% lager dan de indicatieve marktprijs bij inschrijving. Dat komt neer op een gemiddelde korting van €1.351,-.


Boxcomplex koopt bedrijfskavel Leeuwenhoekweg

Boxcomplex koopt bedrijfskavel Leeuwenhoekweg

Op woensdag 5 april ondertekenden wethouder Abee van Economische Zaken en ondernemer Jeroen Schurink van Boxcomplex een koopcontract voor een bedrijfskavel op Leeuwenhoekweg. Wethouder Abee: “Ik zit dit jaar al voor de derde keer aan tafel om de verkoop van een bedrijfskavel af te sluiten, een duidelijk teken dat de vastgoedmarkt voor bedrijfskavels aantrekt en dat Lansingerland goed in de markt ligt bij ondernemers.”


Stel op 19 april uw vraag aan de wethouder

Stel op 19 april uw vraag aan de wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het spreekuur wethouders op woensdag 19 april in de bibliotheek van uw woonplaats.


Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017

Woensdag 29 maart vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen zijn definitief. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content