Header image
Week 15, 10 april 2018

Paans begeleidt coalitieformatie

Paans begeleidt coalitieformatie

De fractieonderhandelaars hebben Jaap Paans gevraagd om de formatie van de nieuwe coalitie van Leefbaar 3B, VVD, WIJ Lansingerland en ChristenUnie te begeleiden. Paans: “Ik ken Lansingerland natuurlijk goed vanuit mijn functie als griffier in Rotterdam.


Praat mee over sport en bewegen

Praat mee over sport en bewegen

Voor de nieuwe Sport- en Beweegnota willen we graag met u van gedachten wisselen. Op dinsdag 17 april bent u vanaf 18.45 uur van harte welkom bij de bijeenkomst in het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Het doel van deze bijeenkomst is informatie te verzamelen uit de Lansingerlandse sportwereld.


Voorlichtingsbijeenkomst pleegzorg

Voorlichtingsbijeenkomst pleegzorg

Onder het motto ‘Supergewone mensen gezocht’ organiseert Enver woensdag 18 april een voorlichtingsbijeenkomst over pleegzorg. Tijdens de voorlichtingsavond komen diverse vormen van pleegzorg aan bod. Er wordt uitgelegd wat pleegzorg is en wat het betekent om pleegouder te zijn.


Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Op vrijdag 27 april viert heel Nederland Koningsdag. In Lansingerland staan er in alle kernen leuke activiteiten op het programma voor jong en oud. Bleiswijk start traditiegetrouw met het Oranjeontbijt. Bergschenhoek heeft in het centrum de braderie en de vrijmarkt in de Leeuwenkuil. Berkel en Rodenrijs start met de vrijmarkt waarna het centrum wordt omgetoverd tot Oranje kern met feestelijke activiteiten. Volgende week vindt u de programma’s op onze website en in de Lansingerland App.


Inloopavond essentaksterfte en A16

Inloopavond essentaksterfte en A16

Staatsbosbeheer organiseert op dinsdag 24 april een inloopavond over de essentaksterfte in de Rottemeren. Daarnaast krijgt u informatie over de 4,3 hectare aan extra waterberging die het schap in het recreatiegebied Rottemeren creëert vanwege de aanleg van de A16 Rotterdam. U bent tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom in het clubgebouw van IJsclub Bleiswijk.


Plaatsing speeltoestel Saturnus

Plaatsing speeltoestel Saturnus

Het gekozen speeltoestel ter hoogte van Saturnus 29 in Berkel en Rodenrijs wordt in week 16, als de weersomstandigheden het toe laten, geplaatst. Voor vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de toezichthouder Martin Kraaijenbos. Wij wensen de kinderen heel veel speelplezier met het nieuwe speeltoestel!


Onderzoek naar verdacht pakketje; politie zoekt getuigen

De omgeving van het Kwelderplantsoen in Berkel en Rodenrijs was maandag 9 april de hele dag het toneel van de Explosieven Opruimingsdienst vanwege een verdacht pakketje. Een buurtbewoner zag het pakketje maandagochtend op een parkeervak aan het Kwelderplantsoen liggen. De buurtbewoner vertrouwde de zwarte zak met draadjes niet en belde de politie. De politie wil graag weten hoe lang het hier al lag en waar het vandaan kwam. Om die vragen te beantwoorden, zoekt de politie getuigen. Heeft u informatie? Geef dit door aan de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op www.politie.nl. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Wilt u een vertrouwelijk gesprek via het Team Criminele Inlichtingen bel dan 079-3458 999.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content