Header image
Week 14, 5 april 2016

Referendum associatieovereenkomst met Oekraïne

Referendum associatieovereenkomst met Oekraïne

Op woensdag 6 april vindt het raadgevend referendum over de associatieovereenkomst met Oekraïne plaats. De stemlokalen in Lansingerland zijn geopend van 07.30 tot en met 21.00 uur.

Wat neemt u mee als u uw eigen stem uitbrengt?
Neem uw stempas en een geldig legitimatiebewijs mee. Bij dit referendum mag u een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart gebruiken dat op 6 april 2016 (de dag van de stemming) maximaal 5 jaar is verlopen.


Aannemersbedrijf Batenburg nu Koninklijk

Aannemersbedrijf Batenburg nu Koninklijk

Bij Aannemersbedrijf Batenburg uit Bergschenhoek prijkt sinds kort een Koninklijk Wapenschild aan de muur. Op vrijdag 1 april reikte Commissaris van de Koning Jaap Smit het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ uit aan de drie directeuren van Batenburg.

Dit gebeurde ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het bedrijf.


De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen?

U bent op donderdag 14 april van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
– Albert Abee:  Berkel en Rodenrijs van 10.00 tot 11.00 uur
– Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek van 10.00 tot 11.00 uur
– Ankie van Tatenhove: Bleiswijk van 16.00 tot 17.00 uur
Ambassadeur
– Simon Fortuyn


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 2016-2017 met Stichting Leergeld

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 2016-2017 met Stichting Leergeld

Op 30 maart heeft wethouder Ankie van Tatenhove de samenwerkingsovereenkomst 2016-2017 met Stichting Leergeld ondertekend. Door deze samenwerking kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen noodzakelijke schoolmaterialen aanvragen.


Gemeenteraad organiseert hoorzitting over opvang en huisvesting van asielgerechtigden

De gemeenteraad organiseert op donderdag 14 april vanaf 19.00 uur een hoorzitting. Deze gaat over de komst van (extra) asielgerechtigden naar Lansingerland en de huisvesting van een aantal van hen in Hergerborch. Deze hoorzitting vindt plaats in Rehoboth, Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs. De raadsleden nodigen u van harte uit om op deze avond uw mening te geven.

Later die avond organiseert de gemeenteraad een rondetafelgesprek met enkele betrokken organisaties. Natuurlijk bent u daarbij van harte welkom als toehoorder.


Fietsenstalling Berkel Westpolder bewaakt

Fietsenstalling Berkel Westpolder bewaakt

Bij de metrolijn E halte Berkel-Westpolder, aan de kant van de metro richting Rotterdam, is de overkapte fietsenstalling tegenwoordig bewaakt (tijdens bepaalde openingstijden). De stichting Biesieklette exploiteert de stalling. U kunt uw fiets, scooter of motor hier gratis stallen. De stalling is uitgerust met een elektrisch oplaadpunt, dat gratis gebruikt kan worden.


Start bouw 25 woningen Gouden Uilbuurt

Start bouw 25 woningen Gouden Uilbuurt

Op woensdag 30 maart jl. heeft wethouder Abee in het bijzijn van de kopers op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van 25 woningen in de Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs.

Het gaat om 3 vrijstaande villa’s en 22 twee-onder-een-kapwoningen. De woningen worden uitgevoerd in de kenmerkende Gouden Buurtenarchitectuur.


Wedstrijd: wie maakt de mooiste lentefoto?

Wedstrijd: wie maakt de mooiste lentefoto?

Groeten uit Lansingerland is een gezamenlijke wedstrijd van weekblad De Heraut en Reclamebureau Lansingerland en de gemeente Lansingerland.

Zij dagen u uit om de lente in Lansingerland op bijzondere wijze te laten zien. De foto moet duidelijk herkenbaar in een van de drie kernen gemaakt zijn. Kijk voor de voorwaarden op de website van Groeten uit Lansingerland en stuur uw foto in voor 21 maart. Succes!


N209 weekendafsluiting nabij Boterdorpseweg

N209 weekendafsluiting nabij Boterdorpseweg

Van vrijdag 8 april 20.00 uur tot maandag 11 april 06.00 uur is de rijbaan van de N209 vanuit Rotterdam in de richting van Bergschenhoek tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de Boterdorpseweg afgesloten.

De provincie voert dan herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt.


Werkzaamheden Julianalaan

Werkzaamheden Julianalaan

Vanaf maandag 11 april tot en met vrijdag 13 mei wordt de Julianalaan herstraat. Het gaat om een gedeelte van de rijbaan tussen de kruising 6 Junistraat en de kruising Burgemeester van Meetelenstraat.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content