Header image
week 14, 4 april 2017

Binnenkort in verkoop in Westpolder/Bolwerk

Binnenkort in verkoop in Westpolder/Bolwerk

In de wijk Westpolder/Bolwerk wordt momenteel volop gebouwd. De komende maanden gaan ongeveer 140 woningen in de verkoop. In april en mei start de verkoop van 58 woningen in de Gouden Harp. Het aanbod is zeer divers: eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s. In mei en juni start vervolgens de verkoop van 79 woningen in het Gouden Podium, waaronder huurappartementen, eengezinswoningen en twee-onder-een–kapwoningen.

Wilt u meer weten over dit project of andere projecten in Lansingerland? Kijk dan op www.woneninlansingerland.nl.


Afvalcontainers bij uw appartementengebouw

Voor bewoners van appartementen willen wij de afvalinzameling verbeteren. Bent u bewoner of beheerder van een appartement(gebouw), dan nodigen wij u graag uit om over dit onderwerp met ons mee te praten en te beslissen. 


De week van de teek: 3 tot en met 9 april 2017

De week van de teek: 3 tot en met 9 april 2017

Het is volop lente en iedereen trekt er op uit om te genieten van de natuur, maar in deze periode zijn ook de teken weer actief! Een tekenbeet is vaak onschuldig, maar kán u ziek maken. Het belangrijkste is dat u zichzelf en uw kinderen regelmatig controleert op teken.

Op de Tekenradar kunt u zien hoe actief de teken zijn. Met de App Tekenbeet kunt u, zonder internetverbinding, opzoeken hoe teken eruit zien en wat u moet doen om teken correct en snel te verwijderen.


Inloopavond 11 april windenergielocatie Bleiswijk

Gemeente Lansingerland wil een deel van de Overbuurtsche Polder als mogelijke locatie voor windenergie laten toevoegen aan de Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) van de provincie Zuid-Holland. Het gebied Overbuurtsche Polder ligt tussen Laan van Mathenesse en Albert van ’t Hartweg. Tijdens de inloopavond op dinsdag 11 april in het gemeentehuis Bergschenhoek lichten de provincie Zuid-Holland en de gemeente de plannen toe. 


Gesloten met Pasen en Koningsdag

Gesloten met Pasen en Koningsdag

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten op:
• maandag 17 april: tweede paasdag
• donderdag 27 april: Koningsdag
• vrijdag 28 april: dag na Koningsdag

Op vrijdag 14 april, Goede Vrijdag, is het gemeentehuis gewoon geopend. De openingstijden van de publieksbalies zijn dan als op een reguliere vrijdag.


Sport- en Cultuurtalent 2017

Kent u iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd op het gebied van sport of cultuur? Geef uw nominatie voor Sport- en Cultuurtalent 2017 dan uiterlijk 24 april aan ons door via sport@lansingerland.nl!

Een jury selecteert 6 genomineerden uit de inzendingen. Vanaf half mei kunt u via onze website stemmen op uw favoriete kandidaat. Op 8 juni organiseren we voor de tweede keer een Talentenbal. Tijdens dit evenement huldigen wij Lansingerlandse talenten tot 18 jaar voor hun geleverde prestaties. 


Nieuwe website bedrijventerreinen online!

Nieuwe website bedrijventerreinen online!

De economie trekt aan. Om beter in te kunnen spelen op de vraag van bedrijven en om nog meer onderscheidende oplossingen te bieden is de website www.bedrijventerreinen-lansingerland.nl vernieuwd! 

Deze website ondersteunt het stimuleren van de verkoop van bedrijventerreinen, een belangrijk speerpunt van het college van Lansingerland.


Veerpont ’t Verlaat weer in de vaart

Veerpont ’t Verlaat weer in de vaart

Schuitje varen, theetje drinken, varen we naar de overkant van de Rotte. Vanaf aanstaande zaterdag is het namelijk weer zover! Dan kunt u weer dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur met veerpont ’t Verlaat overvaren van Bleiswijk naar Zevenhuizen. Een leuke afwisseling tijdens uw wandel- of fietstocht langs de Rotte. Aan de kant van Bleiswijk kunt u opstappen bij de steiger bij restaurant Meerenbos.


Berkel en Rodenrijs: poller Herenstraat defect

De poller in de Herenstraat ter hoogte van Noordeindseweg 4 is aangereden en defect. Het defect is zodanig dat de poller niet helemaal meer in de grond zakt, ook is de signaalverlichting kapot. Doorgang is voor alle gemotoriseerd verkeer niet mogelijk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content