Header image
Week 14, 31 maart 2015

Veel ideeën tijdens dorpsdialoog Berkel en Rodenrijs

Veel ideeën tijdens dorpsdialoog Berkel en Rodenrijs

Bewoners, ondernemers, vertegenwoordigers van kerken en van wijk-, muziek- en ondernemersverenigingen, de speeltuin, kunstenaars, de woningcorporatie, raadsleden, ambtenaren en het voltallige college waren er. Zo’n 50 mensen opperden minstens zoveel ideeën tijdens de eerste dorpsdialoog van Lansingerland. Deze eerste dialoog was op maandagavond 30 maart in De Oudelandse Hof in Berkel en Rodenrijs.

Na deze succesvolle avond volgen er nog twee dorpsdialogen: vanavond 31 maart in Bergschenhoek en donderdagavond 2 april in Bleiswijk. U bent van harte welkom! Ook kunnen inwoners hun mening geven via de vragenlijst op internet en via een enquête op de markt in Berkel en Rodenrijs of op vrijdag 3 april in de centra van Bergschenhoek en Bleiswijk.


Gemeentehuis maandag 6 april, tweede Paasdag, gesloten

Gemeentehuis maandag 6 april, tweede Paasdag, gesloten


Unieke trouwactie in Lansingerland!

Unieke trouwactie in Lansingerland!

Wilt u graag trouwen, kijkt u naar al die mooie trouwlocaties maar is het er door omstandigheden nog niet van gekomen? U maakt nu kans om uw droom in vervulling te laten gaan. Gemeente Lansingerland organiseert samen met zeven officiële trouwlocaties ‘de week van het huwelijk’.

In de week van 8 tot en met 13 juni 2015 maken wij het voor 14 bruidsparen met beperkte financiële middelen en/of met een heel bijzonder verhaal mogelijk om kosteloos te trouwen. Alle deelnemende locaties hebben een eigen invulling gegeven aan het arrangement dat zij aanbieden. Op www.lansingerland.nl/trouwactie vindt u de links naar de websites van de locaties en leest u meer over het arrangement dat zij aanbieden.


Aanvragen van Incidentele subsidie 2015


U kunt bij de gemeente een incidentele waarderingssubsidie aanvragen voor activiteiten gericht op inkomensondersteuning of schuldpreventie. Dit zijn vooral initiatieven die zich richten op de zogenaamde ‘nieuwe armen’. Daarnaast stelt de Rijksoverheid dit jaar weer € 4 miljoen beschikbaar voor projecten van maatschappelijke organisaties voor het tegengaan van armoede en schulden.


Start bouw en symbolische sleuteloverdracht in Parkzoom

Start bouw en symbolische sleuteloverdracht in Parkzoom

Vrijdag 27 maart metselde wethouder Albert Abee een steen als start voor een nieuwe bouwfase in Parkzoom 4. Daarna overhandigde hij als symbolische sleuteloverdracht een chocoladesleutel aan Loes Nolles, koopster van een van de 20 dijkwoningen in Parkzoom 4. Parkzoom is een kleinschalige nieuwbouwwijk in Bergschenhoek met verschillende woonniveaus bestaande uit dijkwoningen, terraswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande watervilla's. Meer informatie over de woningen vindt u op www.parkzoom.nl


College op werkbezoek bij Koppert

College op werkbezoek bij Koppert

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 24 maart een werkbezoek afgelegd aan Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Koppert is mondiaal marktleider in Biologische Gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf heeft 318 medewerkers in Nederland en staat op plek drie van de meest toonaangevende glastuinbouwbedrijven van Nederland. Een bedrijf dus om als gemeente trots op te zijn.


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op maandag 13 april van 18.30 – 19.30 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.
De kernwethouders
Wethouder Albert Abee Berkel en Rodenrijs
Wethouder Jeroen Heuvelink Bergschenhoek
Wethouder Ankie van Tatenhove Bleiswijk
Ambassadeur
Simon Fortuyn


Bestratingswerkzaamheden Beatrixplein en Emmastraat in Bleiswijk

De bestrating in de Emmastraat en het Beatrixplein krijgt een grote onderhoudsbeurt. De aannemer start op dinsdag 7 april met  werkzaamheden aan het Beatrixplein. Als het Beatrixplein klaar is starten ze in de Emmastraat aan de kant van de Plaats.

Verwacht wordt dat alle werkzaamheden uiterlijk 10 juli afgerond zijn. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is doorgaand verkeer in de Emmastraat helaas niet mogelijk.


Start kolken reinigen Bergschenhoek

Start kolken reinigen Bergschenhoek

Het reinigen van de 'kolken' in Bleiswijk is klaar. Vanaf 7 april wordt gestart met het reinigen van ‘kolken’ in de kern Bergschenhoek. Daarna volgt de kern Berkel en Rodenrijs. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Jansen rioolreiniging. Naar verwachting is eind juni 2015 alles klaar.

De kolken laten wij regelmatig reinigen, zodat het regenwater goed afgevoerd wordt.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content