Header image
Week 14, 3 april 2018

Kom in de Kas!

Kom in de Kas!

Altijd al eens een bezoekje willen brengen aan een kas? Dat kan! Op zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur openen in Bergschenhoek 12 kassen hun deuren. Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis!


Win een tuinadvies op maat!

Win een tuinadvies op maat!

Kom op vrijdagavond 6 of zaterdag 7 april langs bij de stand van de gemeente tijdens het Woonevent Lansingerland. En als u er dan toch bent, doe dan ook mee met onze ‘Tegel eruit – Groen erin’ prijsvraag en win een tuinadvies op maat van een lokale tuinarchitect.


Resultaat groepsaankoop

Resultaat groepsaankoop

Op 13 februari 2017 is een gezamenlijke groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland gestart. Gemeente Lansingerland deed daar ook aan mee. En met een mooi resultaat!


Jongerengroep Contakt

Jongerengroep Contakt

Het Tandem Maatjesproject van Humanitas Lansingerland heeft eind 2017 samen met Stichting MEE een groep opgezet voor jongeren van 15 tot 21 jaar met autisme of een licht verstandelijke beperking.


De mooiste fietsroute!

De mooiste fietsroute!

Wist u dat er boven én onder de grond van alles met water gebeurt? Om dat veel meer inzichtelijk te maken, hebben wij een fietsroute gemaakt langs bijzondere waterpunten. Een mooie tocht, voor als het straks weer lekkerder weer wordt. De route is interessant voor volwassen en kinderen.


Duurzaam appartement Parkzoom

Duurzaam appartement Parkzoom

Op de hoek van Parkzoom 4 nabij de Boterdorpseweg gaat de combinatie Timpaan Hoofddorp BV en HDH Projectontwikkeling een nul-op-de-meter appartementengebouw realiseren. Deze twee ontwikkelaars kwamen in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan uit Monster als beste kandidaat naar voren in een aanbesteding.


Overeenkomst Berkel Centrum

Overeenkomst Berkel Centrum

Woensdag 21 maart hebben wethouder Albert Abee, Rob Waaijer (Waaijer Projectrealisatie) en Gert-Jan Brandwijk (ABB Bouwgroep) een samenwerkings-overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel. 


Werkzaamheden Zuidersingel West

Werkzaamheden Zuidersingel West

De komende tijd staan er meerdere werkzaamheden gepland voor het westelijke deel van de Zuidersingel (tussen de Laan van Koot en de Molenweg) in Berkel en Rodenrijs. Belanghebbenden zijn hierover schriftelijk geïnformeerd en op donderdag 29 maart was er een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis om de plannen te bespreken. 


Grootschalige politieactie in Lansingerland

Op vrijdag 30 maart is er in het kader van de straatroven, jeugd en drugsoverlast een grote politieactie uitgevoerd in Lansingerland. Gezamenlijk met de BOA handhavers van de gemeente Lansingerland, Bereden politie, motorrijders, bikers en diverse politie eenheden in burger en uniform, is het volgende resultaat behaald: 2x waarschuwing wijkverbod, 1x aanhouding wet wapens en munitie,1x aanhouding gesignaleerd persoon, diverse controles uitgevoerd op de jeugd, diverse gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen en 1x rijbewijs ingevorderd. Meer acties volgen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content