Header image
Week 14, 2 april 2019

Veerpont ‘t Verlaat

Veerpont ‘t Verlaat

Vanaf zaterdag 6 april vaart veerpont 't Verlaat weer op de Rottemeren. Eerst alleen in de weekenden en vanaf 27 april dagelijks. De veerpont is al jaren een begrip en populaire verschijning op de Rotte. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant Meerenbos naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé De Roerdomp. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn 50 cent per oversteek.


Gratis extra container medisch afval

Gratis extra container medisch afval

Heeft u medisch afval als gevolg van een chronische ziekte of handicap? En heeft u daardoor eens per twee weken een volle minicontainer met medisch afval? Dan kunt u gratis een extra minicontainer voor restafval aanvragen!


De weekmarkt trakteert!

De weekmarkt trakteert!

Woensdag 3 april kunt u proeven wat voor lekkers de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs u te bieden heeft. Met Proef de Markt wordt de verhuizing terug naar het centrum gevierd. Komt u ook naar de proeverij bij de actiekraam?


Doe mee met het zonnedak!

Doe mee met het zonnedak!

Kunt u geen eigen zonnepanelen plaatsen? Maar wilt u wel gebruik maken van zonne-energie? Doe dan mee met het zonnestroomproject van onze lokale energie coöperatie Nieuwe Lansinger Stroom.


Expositie ‘Zichtbaar’

Expositie ‘Zichtbaar’

Dat is het thema van de nieuwe expositie van Stichting Doel en van de Week van de Psychiatrie. Doel Delfland hoopt dat door de expositie meer openheid ontstaat en dat dit tot meer begrip en verbinding leidt. De kunstwerken zijn tot en met 8 mei tijdens openingstijden te bekijken in het gemeentehuis.


Word vrijwilliger bij Hospice

Word vrijwilliger bij Hospice

Hospice Lansingerland in Bergschenhoek heeft een prachtige groep vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn de spil in de ondersteuning van mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Binnenkort start het Hospice met de opleiding voor nieuwe vrijwilligers. Heeft u zelf belangstelling of kent u iemand die interesse heeft om vrijwilliger te worden?


Omleiding fietsers rotonde Doenkade

Omleiding fietsers rotonde Doenkade

Begin april 2019 wordt gestart met werkzaamheden voor de aanpassing van de rotonde N471/ N209 als onderdeel van het project A16 Rotterdam. Om deze werkzaamheden uit te voeren wordt het fietsverkeer bij de rotonde, het fietspad onder Doenkade door, vanaf 8 april 2019 omgeleid. De omleiding duurt ongeveer een jaar is ter plaatse met borden aangegeven.


Maquette Urban Sportspark

Maquette Urban Sportspark

In 2019 plaatsen wij sporttoestellen in het Annie M.G. Schmidt Park. Deze toestellen zijn vooral gericht op buitensporten zoals calisthenics, bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en freerunning. Wilt u weten hoe het sportpark eruit komt te zien? In de hal van het gemeentehuis staat een maquette van het Urban Sportspark, deze kunt u tot half april tijdens openingstijden bekijken.


Cursus ‘Kunst in de Bieb’

Cursus ‘Kunst in de Bieb’

Samen kunst kijken is leuk, want samen ziet u meer! Doe mee aan de cursus ‘Kunst in de Bieb!’ waarbij u kijkt naar kunstwerken. Wat ziet u? Wat gebeurt er? Waar ziet u dat aan? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van bibliotheek Oostland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content