Header image
Week 13, 29 maart 2016

De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op donderdag 14 april van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

 

De kernwethouders
Wethouder Albert Abee              Berkel en Rodenrijs  10.00 – 11.00 uur
Wethouder Jeroen Heuvelink      Bergschenhoek         10.00 – 11.00 uur
Wethouder Ankie van Tatenhove Bleiswijk                  16.00 – 17.00 uur

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Hoorzitting over opvang en huisvesting van asielgerechtigden

Binnenkort besluit de gemeenteraad over de opvang en komst van (extra) asielgerechtigden naar Lansingerland en de huisvesting van een aantal van hen in Hergerborch.

De gemeenteraad van Lansingerland organiseert daarom op donderdagavond 14 april 2016 vanaf 19.00 uur een hoorzitting over dit onderwerp. U bent van harte welkom om uw mening hierover te geven.


Verkoop ‘t Schooltje Rottekade, Bergschenhoek

Verkoop ‘t Schooltje Rottekade, Bergschenhoek

Voormalig buurthuis 't Schooltje aan de Rottekade in Bergschenhoek staat te koop. Het pand ligt op een mooie zichtlocatie aan de Rotte in Recreatiegebied Rottemeren.

Interesse
Geinteresseerden kunnen het pand bezichtigen. Tot en met vrijdag 13 mei kan een bod worden uitgebracht.

Informatie
Meer informatie over de bezichtiging en de inschrijving vindt u op de pagina verkoop 't Schooltje.


Referendum associatieovereenkomst Oekraïne

Referendum associatieovereenkomst Oekraïne

Op woensdag 6 april 2016 vindt het referendum plaats over de associatieovereenkomst met Oekraïne.
Vervangende stempas aanvragen
Hebt u geen stempas ontvangen of bent u deze kwijt geraakt? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen.

Deadline

  • Schriftelijk tot en met 1 april 2016.
  • Mondeling of telefonisch tot en met 5 april 2016 om 12.00 uur. De stempas haalt u dan in het gemeentehuis op.

Parkeergarage halte Westpolder deels open

De begane grond van de parkeergarage bij halte Westpolder is vanaf 12 maart open en biedt parkeerruimte aan 98 auto’s. Om gebruik te maken van de P+R-garage moet bij het inrijden van de garage een kaartje worden getrokken. Bij terugkomst biedt datzelfde kaartje toegang tot de afgesloten garage en moet dit worden gevalideerd tot een uitrijdkaart. De parkeerkaart wordt gebruikt om tellingen uit te voeren.


Expositie Zelf Regie

Expositie Zelf Regie

In het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien van tekeningen en schilderijen gemaakt door deelnemers van DOEL Lansingerland.

DOEL helpt mensen met psychiatrische problematiek een plek te vinden in de maatschappij, door middel van dagbesteding. Zo krijgen ze de regie over hun eigen leven en hun rol in de maatschappij weer terug. Exposeren, zeker in het gemeentehuis, is de “kers op de taart” zodat mede-Lansingerlanders met eigen ogen kunnen zien wat voor talenten DOEL in huis heeft.
De expositie is tot en met 2 mei te zien in het gemeentehuis.


Doe mee aan Top Oostland Innovatieprijs

De Stichting Innovatie Topsectoren (SIT) en de daarbij horende stuurgroep daagt ondernemers binnen en buiten Oostland uit om creatieve, innovatieve ideeën te ontwikkelen op het gebied van duurzame mobiliteit. Hiervoor is de Top Oostland Innovatieprijs in het leven geroepen.

Doet u mee?
Bent u een (startende) innovatieve ondernemer? Stuur dan uw innoverende en duurzame idee in! Dit moet een idee zijn, dat bijdraagt aan emissievrij vervoer in 2020 in het Oostland.


Afsluiting N209 Bergschenhoek richting A12

Afsluiting N209 Bergschenhoek richting A12

De provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 8 april 20.00 uur tot en met maandag 11 april 2016 06.00 uur herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de N209, ter hoogte van de op- en afrit naar de rotonde Bergweg Noord in Bergschenhoek. Daarvoor is de rijbaan van de N209 vanuit Rotterdam in de richting van Bergschenhoek tussen de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de Boterdorpseweg afgesloten.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content