Header image
Week 13, 28 maart 2017

Ontwerp uw ideale route en win een rondvlucht!

Ontwerp uw ideale route en win een rondvlucht!

Bent u een enthousiaste fietser, skater of wandelaar? Ontwerp dan uw ideale route langs 10 bijzondere plekjes in Lansingerland en win een rondvlucht boven de gemeente. 


Publieksbalies op donderdag extra open

Vanaf 26 maart 2017 zijn de publieksbalies al extra opengesteld op donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 6 april tot en met 29 juni 2017 kunt u op donderdag tot 20.00 uur ‘s avonds in het gemeentehuis Bergschenhoek terecht. Houdt u er rekening mee dat u soms lang moet wachten als u zonder afspraak binnen loopt.


Buitengewoon Opsporings Ambtenaren

Buitengewoon Opsporings Ambtenaren

Wie zijn de BOA’s van de gemeente en waar herkent u ze aan? Wat doen ze eigenlijk? En hoe komt u met ze in contact? Om ervoor te zorgen dat het prettig wonen is en blijft houden onze BOA’s een oogje in het zeil op straat. In uniform doen zij dagelijkse een ronde door Lansingerland.


Eerste ki-teeltstation bijenkoninginnen in Nederland

Eerste ki-teeltstation bijenkoninginnen in Nederland

In Park de Polder in Bergschenhoek staat het eerste kunstmatige inseminatie (ki) teelstation voor bijenkoninginnen in Nederland. Jeroen Heuvelink, wethouder Duurzaamheid, overhandigde op 22 maart een apparaat voor kunstmatige inseminatie van bijenkoninginnen aan de Stichting Bijen en Wilgen.


Wonen in Lansingerland is live!

Wonen in Lansingerland is live!

Vandaag is de website Woneninlansingerland.nl live gegaan. Op deze website van de gemeente Lansingerland vinden (potentiële) inwoners hun weg naar een nieuwe woning. 


Expositie Bergsche en Berkelse Schilderclub

Expositie Bergsche en Berkelse Schilderclub

In het gemeentehuis is tot 27 april een expositie te zien van de Bergsche en Berkelse Schilderclub. De 35 cursisten van de schilderclub werken individueel en gebruiken verschillende technieken en materialen. Binnen de expositie is een grote verscheidenheid aan werken te zien. De expositie wordt op 30 maart om 19.30 uur geopend door wethouder Ankie van Tatenhove.


Kom in de Kas

Kom in de Kas

Zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 openen 18 groenten-, bloemen- en plantenkwekers in Berkel en Rodenrijs hun deuren voor het publiek. Op www.komindekas.nl kunt u zien welke bedrijven mee doen.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen en te zien. Zij kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht via de De Kom in de Kas app! U bent van harte welkom op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Wij raden u aan om op de fiets te komen!


Subsidie Energiebesparing Eigen Huis populair

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is populair onder huizenbezitters. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verrast door het aantal subsidieaanvragen.Zij hebben extra capaciteit ingezet om alle aanvragen te behandelen. U kunt nog steeds subsidieaanvragen indienen. 


Drukbezochte beeldvormende avond RTHA

Drukbezochte beeldvormende avond RTHA

Afgelopen donderdag vond in een volle raadzaal de beeldvormende avond plaats over het advies van verkenner Joost Schrijven rond de uitbreidingsplannen van RTHA. De raad van Lansingerland wilde hiermee een duidelijk beeld krijgen van het advies van Schrijnen en de reacties en vragen van inwoners en van andere belanghebbenden hierop. Op dinsdag 4 april zal dit onderwerp in de commissie Ruimte besproken worden.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maand testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. De eerstvolgende sirenetest is op maandag 3 april 2017.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content