Header image
Week 13, 27 maart 2018

Complimenten voor de Opschoners van Lansingerland!

Complimenten voor de Opschoners van Lansingerland!

Afgelopen zaterdag was de Landelijke Opschoondag. Er waren vijf bewonersinitiatieven georganiseerd in Lansingerland. De buitendienst van de gemeente Lansingerland heeft deze dag ondersteuning verleend en na afloop van de dag een grote hoeveelheid afval afgevoerd van de diverse locaties. Complimenten voor alle Opschoners! 


Gesloten met Pasen

Gesloten met Pasen

Maandag 2 april, tweede paasdag, zijn het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk gesloten. Vrijdag 30 maart, Goede Vrijdag, is het gemeentehuis gewoon geopend. De openingstijden van de publieksbalies zijn als op een reguliere vrijdag.


Uitkomst gemeenteraadsverkiezing

Uitkomst gemeenteraadsverkiezing

Woensdag 21 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De definitieve uitslag is bekend en vastgesteld. De nieuwe gemeenteraad wordt donderdag 29 maart geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in de Raadzaal. 


Wie is uw Talent van het Jaar?

Wie is uw Talent van het Jaar?

Het Talentenbal 2018 vindt plaats op donderdag 5 juli in het gemeentehuis van Lansingerland in Bergschenhoek. Tijdens deze feestelijke avond worden Lansingerlandse talenten tot en met 17 jaar uit de Sport én Kunst & Cultuur sector door de wethouder Sport en Cultuur gehuldigd. Nomineer uw talent!


Afvalinzameling met Pasen

Afvalinzameling met Pasen

Op maandag 2 april, tweede paasdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldag. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald.


Aandacht voor autodiefstal

Aandacht voor autodiefstal

Steeds meer auto’s hebben een slimme autosleutel met een zogenaamd keyless entry system of een variant daarvan. Daardoor gaat uw auto automatisch open als u in de buurt komt. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te vangen, terwijl de sleutel bij u binnen hangt. 


Inspiratiecafé duurzame Vogelbuurt

Inspiratiecafé duurzame Vogelbuurt

Bewoners van de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs zijn druk bezig met het uitwerken van 9 initiatieven voor een duurzame, aantrekkelijke en leefbare Vogelbuurt. Dit variëert van een ontmoetingshuis tot de Vogelbuurt als Vogelparadijs. Bekijk de film van het inspiratiecafé waar alles is ontstaan.


Verdacht gedrag? Bel 112!

Verdacht gedrag? Bel 112!

U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel een schilder die een offerte wil maken. Toch voelt het alsof er iets niet klopt. 


Idylle Groenzoom inzaaien

Idylle Groenzoom inzaaien

Op woensdag 28 maart wordt tussen 13.30 en 14.30 uur in de Groenzoom een idylle ingezaaid. Wethouders van Staalduine (gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Fortuyn (gemeente Lansingerland) strooien, geholpen door kinderen van verschillende kinderdagverblijven uit de buurt, de eerste zaadjes in.


Baggeren Hoeksekade

Baggeren Hoeksekade

Sinds 2016 zijn wij in gesprek met het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de Bewonersvereniging Hoeksekade uit Bergschenhoek over de waterproblematiek in dit gebied. In 2017 zijn er werkzaamheden uitgevoerd. De sloten zijn gebaggerd, liggen er weer mooi bij én het waterpeil is hersteld. Maar, wat ging hieraan vooraf?


Certificaat Veilige School

Certificaat Veilige School

Afgelopen maandag hebben 5 middelbare scholen uit Lansingerland het certificaat Veilige School ondertekend en ontvangen. Burgemeester Pieter van de Stadt overhandigde de certificaten aan: Wolfert Lyceum, Wolfert Lansing, Melanchthon Bergschenhoek, Melanchthon Berkroden en Melanchthon Business School.


Huiswerkbegeleiding en School-Talent

Huiswerkbegeleiding en School-Talent

Vereniging Humanitas Lansingerland, Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland en Huiswerkbegeleiding Zoetermeer hebben een samenwerkingscontract getekend voor de pilot ‘Huiswerkbegeleiding + School-Talent’.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content