Header image
Week 13, 26 maart 2019

Ben jij je fiets kwijt?

Ben jij je fiets kwijt?

Bij de metrohaltes van de Randstadrail in Lansingerland stonden fietsen die al langere tijd niet gebruikt werden, zogenaamde weesfietsen. Afgelopen maand hebben onze handhavers fietsen gelabeld.

De fietsen die maandag 25 maart nog een label hadden zijn afgevoerd naar de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs.


Wethouders openen Week van het Geld

Wethouders openen Week van het Geld

De wethouders Kathy Arends, Albert Abee en Simon Fortuyn hebben maandag 25 maart op drie basisscholen in Lansingerland De Week van het Geld geopend. Bij de basisscholen De Boterdorp, Prinses Maxima en De Anne Frankschool draait het dan de hele week om geld.

Tijdens de Week van het Geld zijn er op diverse scholen tal van activiteiten om leerlingen bewust te maken hoe om te gaan met geld.


Gratis compost!

Gratis compost!

Zaterdag 30 maart is het weer Landelijke Compostdag. U kunt tussen 09.00 en 15.00 uur gratis compost (op=op) halen op de volgende locaties:

  • gemeentewerf (zakken compost)
    Veilingweg 44 in Berkel 
  • afvalbrengstation (zakken en losse compost) 
    Bosland 51 in Bergschenhoek

Speeltuintjes zomerklaar!

Speeltuintjes zomerklaar!

Het mooie weer staat weer voor de deur. Hét seizoen dat kinderen weer lekker buiten gaan spelen. De speelplekken moeten dus ook klaar zijn voor het speelseizoen. In april starten we met een inspectieronde van onze speelplekken.

Jaarlijks hebben we gemiddeld vier rondes waarbij we alle openbare speeltoestellen binnen de gemeente inspecteren op veiligheid. Daarnaast starten we ook met de onderhoudsrondes van onze valondergronden.


Inrichting chillplek The Point

Inrichting chillplek The Point

Donderdag 21 maart is tijdens een inloopbijeenkomst de nieuwe inrichting rondom de chillplek bij jongerencentrum The Point gepresenteerd. Samen met jongeren en de gemeente is hiervoor een opzet gemaakt.

De jongeren gingen samen met omwonenden, Jeugd- en Jongerenwerk, de Politie en de gemeente met elkaar in gesprek.


Koffie met een Cop

Koffie met een Cop

Elke laatste woensdag van de maand zitten politie en wijkbeheerder van de gemeente klaar voor uw vragen. Komt u ook een kop koffie drinken?

We zien u graag woensdag 27 maart van 14.00 tot 16.00 uur bij MCDonalds Berkel.


Komt u naar het Klimaatcafé?

Komt u naar het Klimaatcafé?

Bewonersplatform Lansingerland Samen Duurzaam organiseert het eerste Lansingerland Klimaatcafé op donderdag 28 maart.

Meteoroloog en weerman Reinier van den Berg legt u uit wat klimaatverandering (voor u) betekent en welke maatregelen u kunt treffen. En u maakt kans om een regenton te winnen!


Bouw gestart laatste fasen Klapwijkse Pier

Bouw gestart laatste fasen Klapwijkse Pier

Woensdag 20 maart was het een bijzonder moment voor het project de Klapwijkse Pier. De eerste paal ging de grond in voor de laatste twee fasen, de appartementengebouwen Dotterbloem en Lisdodde.

De twee gebouwen omvatten samen 42 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen. Met de realisatie van de 4e en 5e fase van het project de Klapwijkse Pier krijgt de entree van de wijk Meerpolder verder vorm.


Succesvolle Opschoondag!

Succesvolle Opschoondag!

Wat een mooie acties vonden in de kernen plaats tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart! In Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk gingen inwoners samen met medewerkers van de gemeente aan de slag om het centrum en de directe omgeving op te ruimen. Renewi hield ook een opruimactie op het Afvalbrengstation.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content