Header image
Week 13, 24 maart 2015

Denk mee en doe mee!

Denk mee en doe mee!


Mobiliteitsplan Berkel

Voor het ontwikkelen van een nieuwe verkeersstructuur voor Berkel gaan we een volgende fase in, het bespreken van de varianten. Na een bespreking in het college en de presentatie aan de raadsleden volgt op dinsdag 14 april een informatiebijeenkomst voor inwoners en belanghebbenden.
U bent op de presentatieavond en op de informatiebijeenkomst van 14 april van harte welkom om uw meningte  geven over de varianten.
 


Denk mee Doe mee, dialoog met de samenleving

Volgende week starten de dorpsdialogen. Op maandag 30 maart is er een bijeenkomst in Berkel en Rodenrijs, op dinsdag 31 maart in Bergschenhoek en op donderdag 2 april in Bleiswijk. Op deze bijeenkomsten gaat de gemeente Lansingerland in dialoog met de inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en instellingen.

Wilt u ook meedoen met een dialoog in uw kern, stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl.


Veranderingen in de afvalinzameling

Vanaf 1 juli 2015 zijn er nieuwe partijen verantwoordelijk voor de afvalinzameling in onze gemeente. Dit moment wordt aangegrepen om maatregelen in te voeren zodat we ons afval nòg beter kunnen gaan scheiden. Zo ontvangen de huishoudens nieuwe containers voor restafval en gft. Verder krijgen inwoners in de laagbouw een (extra) container voor papier uitgereikt. Daarnaast worden voor de inzameling van kunststof huis-aan-huis plastic zakken bezorgd, die eenmaal per twee weken aan huis worden opgehaald. Voor de zomer organiseert de gemeente, samen met de nieuwe partijen een informatiemarkt in het gemeentehuis.


Lansingerland wandelt voor water

Lansingerland wandelt voor water

Rotaryclub Lansingerland organiseerde voor de vierde keer “Lansingerland wandelt voor water”.
Maar liefst 175 leerlingen uit groepen 7 en 8 van basisscholen De Kleine Kapitein, De Groenehoek en De Anne Frank liepen mee voor het goede doel.
Om op te warmen voor de wandeling deden de kinderen een warming-up op muziek.

Wethouder Simon Fortuyn deed ook mee waarna hij de kinderen welkom heette.  “Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen, want het is niet niks om zes kilometer te lopen met 6 liter water op je rug” aldus Fortuyn.


Wethouders actief tijdens NLdoet

Wethouders actief tijdens NLdoet

Vrijdag 20 maart hebben alle wethouders mee gedaan aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland NLdoet: Wethouder Ankie van Tatenhove wandelde met bewoners uit De Oudelandse Hof. Wethouders Simon Fortuyn en Albert Abee hielpen mee met klussen bij dagbesteding het Hoekpunt in Bergschenhoek.  Wethouder Heuvelink knutselde mooie plantenbakken in elkaar bij kinderdagverblijf De Vlinder in Bergschenhoek.


Leerlingen planten bomen tijdens Boomfeestdag

Leerlingen planten bomen tijdens Boomfeestdag

Een mooie plek in het Annie M.G. Schmidtpark, 120 enthousiaste leerlingen en 40 bomen om te planten. Dat waren de ingrediënten van de 59e editie van de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart.
Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van bassischool De Gouden Griffel en dependance Het Zilveren Penseel mochten met de wethouders Simon Fortuyn en Ankie van Tatenhove bomen planten.


Dag van de Leerplicht

Dag van de Leerplicht

Woensdag 19 maart was het de jaarlijks terugkerende “Dag van de Leerplicht”.
Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Klipper kregen voorlichting over de leerplicht van leerplicht ambtenaren van de gemeente. Wethouder Jeroen Heuvelink benadrukte dat het erg belangrijk is om op te letten op school en je best te doen.

“Met diploma’s op zak heb je een betere kans op een leuke baan en goede toekomst” aldus de wethouder. De leerplichtambtenaren gaven uitgebreid voorlichting over de leerplicht. Wat is Leerplicht? Waarom is er leerplicht? En wat doet een leerplichtambtenaar?


Definitieve vaststelling stemming verkiezingen

Op woensdag 18 maart werden de verkiezingen van de Provinciale Staten en de verkiezingen van de Waterschappen gehouden. De totale opkomst in Lansingerland voor de Provinciale Staten is 50,6%. Voor het Hoogheemraadschap Delfland 46,5% en voor Schieland en Krimpenerwaard 46,9%.


Afsluiting oprit A13 vanaf de N209

De Provincie Zuid-Holland werkt in februari en maart 2015 aan de aansluiting (knoop) van de N209 en de A13 bij vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Vrijdag 27 maart van 21.00 uur tot maandag 30 maart 05.00 uur zijn de 2 toeritten naar de A13 afgesloten, net als afrit 11, komend vanuit Den Haag. Alleen de afrit richting Berkel en Rodenrijs/Rotterdam The Hague Airport (11), komend vanuit Rotterdam, is open.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content