Header image
Week 13, 24 maart 2020

Reactie burgemeester Van de Stadt op nieuwe maatregelen

Reactie burgemeester Van de Stadt op nieuwe maatregelen

In reactie op de aankondiging van de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus laat burgemeester Pieter van de Stadt het volgende weten:

“Ook in Lansingerland houden de meeste mensen zich aan de landelijke maatregelen. Iedereen dank daarvoor en blijf dat vooral doen! Alle maatregelen zijn gericht op het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg kan krijgen die nodig is. Houd je je niet aan de maatregelen? Dan zal de gemeente Lansingerland niet aarzelen maar handhaven. Op dit moment werkt de gemeente de nieuwe maatregelen van het kabinet zorgvuldig uit, zodat we Lansingerland veilig houden en verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. We houden je op de hoogte via www.lansingerland.nl/coronavirus.”


Informatie voor ondernemers

Informatie voor ondernemers

De ondernemers worden momenteel hard getroffen door de effecten en maatregelen om het coronavirus te bedwingen. Momenteel zijn er diverse regelingen van kracht ter ondersteuning van de ondernemers. Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Lansingerland de bijstandsregeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit. Kijk voor meer informatie op onze website.

 


Evenementen groot en klein afgelast tot 1 juni

Evenementen groot en klein afgelast tot 1 juni

Alle grote en kleine evenementen en bijeenkomsten die plaatsvinden in het gemeentehuis of op een externe locatie in Lansingerland worden tot en met 1 juni afgelast. 


Welzijn Lansingerland helpt kwetsbaren en ouderen

Welzijn Lansingerland helpt kwetsbaren en ouderen

Welzijn Lansingerland speelt in deze onzekere tijd een belangrijke rol in hulp naar inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie en ouderen. U kunt er terecht voor een hulpvraag van welke aard dan ook, zoals medicijnen ophalen, hond uitlaten, een luisterend oor, tablet- of telefoonhulp, boodschappen halen, hulp bij online bestellen, palliatieve of terminale ondersteuning thuis of warme maaltijdservice. Meer informatie leest u op de site van Welzijn Lansingerland.

 


Mooie initiatieven van inwoners en bedrijven

Mooie initiatieven van inwoners en bedrijven

In deze onzekere tijd ontstaan spontaan mooie initiatieven en acties van inwoners en organisaties. Dit gebeurt in heel Nederland en zeker ook in Lansingerland. We hebben deze initiatieven voor u op een rijtje gezet.


Maakt u zich zorgen om een kwetsbaar gezin?

Maakt u zich zorgen om een kwetsbaar gezin?

Maakt u zich in deze tijd van toenemende spanningen zorgen om een kwetsbaar gezin? Dan kan het Team Jeugd van de gemeente helpen. Of maakt u zich misschien zorgen om de veiligheid van kinderen of ouders in een gezin? U kunt dan contact opnemen met Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond (VTRR).

 

 


Grote impact door maatregel sluiten van verpleeghuizen

Grote impact door maatregel sluiten van verpleeghuizen

Afgelopen donderdag is er besloten om de verpleeghuizen en kleine woongroepen in de ouderenzorg te sluiten. Deze maatregel is enorm ingrijpend voor de bewoners, hun familie en het zorgpersoneel. Familie en vrienden mogen geen bezoek meer brengen aan de bewoners of hen meenemen om er even tussenuit te gaan. Helaas zijn deze strenge maatregelen nodig om onze samenleving te beschermen tegen het coronavirus.


Veelgestelde vragen Lansingerland

Op onze pagina www.lansingerland.nl/coronavirus leest u actuele informatie en hebben wij ook veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland:

 1. Dienstverlening gemeente
 2. Evenementen, bijeenkomsten en markten
 3. Huwelijken en uitvaarten
 4. Afvalinzameling
 5. Werkzaamheden buitenruimte
 6. Ondernemers
 7. Onderwijs en Opvoeden (CJG)
 8. Buiten spelen en sporten
 9. Informatie van de GGD Rotterdam-Rijnmond
 10. Dagelijks leven
 11. Hulp voor inwoners
 12. Zorgen of onrust
 13. Initiatieven van bewoners en organisaties

facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content