Header image
Week 13, 17 maart 2015

Denk mee Doe mee, dialoog met de samenleving

De gemeente Lansingerland gaat in dialoog met de inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en instellingen.

Wilt u meedoen?
Er zijn drie dorpsdialogen:

  • Berkel en Rodenrijs: maandag 30 maart in De Oudelandse Hof, Oudelandselaan 226
  • Bergschenhoek: dinsdag 31 maart in Boerderij het Lansingerland, Hoeksekade 146
  • Bleiswijk: donderdag 2 april, MKC ’t Web, Nachtegaallaan 4


Wilt u ook meedoen met de dialoog in uw kern? Via info@lansingerland.nl kunt u een email sturen.


U gaat toch ook stemmen?

U gaat toch ook stemmen?

Woensdag 18 maart kunt u uw stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
De stembureau's zijn open van 07.30 tot 21.00 uur.
Als u gaat stemmen neem dan uw stempas en uw identiteitsbewijs mee.

Brengt u een volmachtstem uit? Dan neemt u ook een kopie van het identiteitsbewijs mee van degene voor wie u gaat stemmen. Ook neemt u de stempas van deze kiezer mee. Hiervan is de achterzijde volledig ingevuld met daarop zijn/haar handtekening en die van uzelf. Let op: u mag maximaal 2 volmachtstemmen uitbrengen en u doet dit tegelijk met het uitbrengen van uw eigen stem. Meer informatie leest u op de pagina verkiezingen.


Ondertekening Afvalwaterakkoord

Ondertekening Afvalwaterakkoord

Op vrijdag 13 maart werd in het gemeentehuis op feestelijke wijze het Afvalwaterakkoord ondertekend door wethouder Simon Fortuyn, wethouder André Muller van gemeente Zuidplas, Hoogheemraad Han van Olphen van het Hoogheemraadschap van Delfland (HHD) en Hoogheemraad Agnes van Zoelen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK).


Heeft u hulp nodig?

Heeft u hulp nodig?

Op de website www.hulpinlansingerland.nl kunt u terecht voor allerlei soorten hulp, zoals klusjes in huis, tuinonderhoud of uw hond uitlaten. Per onderwerp kunt u zelf zoeken: Wie wilt u de klus laten doen? Wilt u ervoor betalen of niet? Of kiest u voor persoonlijke bemiddeling? Plaatst u een hulpvraag, dan ziet u direct waar u het beste terecht kunt.


Kolken reinigen

Kolken reinigen

Vanaf 16 maart 2015 wordt gestart met het reinigen van ‘kolken’ in de kern Bleiswijk. Daarna volgen de kernen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Jansen rioolreiniging. Naar verwachting is eind juni 2015 alles klaar.

De kolken laten wij regelmatig reinigen, zodat het regenwater goed afgevoerd wordt.


Sluiting dreigt voor basisschool De Kleine Kapitein

Sluiting dreigt voor basisschool De Kleine Kapitein

Basisschool De Kleine Kapitein in Berkel en Rodenrijs sluit mogelijk per 1 augustus 2015 haar deuren. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van dit onverwachte bericht van de Raad van Toezicht van 5maalO/Natuurlijk Leren (RvT).

Het college van burgemeester en wethouders betreurt dit bericht en begrijpt dat deze mogelijke sluiting emoties oproept bij kinderen en ouders.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content