Header image Header image
Week 13, 1 april

Meer mogelijkheden voor sporten in de buitenlucht

Meer mogelijkheden voor sporten in de buitenlucht

Sporten is goed voor iedereen. Juist nu. Helaas zijn er door corona beperkte mogelijkheden om te sporten. Om toch zoveel mogelijk inwoners te kunnen laten sporten heeft burgemeester Pieter van de Stadt besloten om sporten in de openbare ruimte in Lansingerland voor alle volwassenen toe te staan in groepjes van maximaal 4 personen. Lees meer over de regels die gelden per leeftijdsgroep.


Openingstijden met Goede Vrijdag en Pasen

Openingstijden met Goede Vrijdag en Pasen

Op Goede Vrijdag (2 april) zijn zowel het servicepunt in het gemeentehuis als het afvalbrengstation geopend. Op tweede paasdag (5 april) zijn zowel het servicepunt en het afvalbrengstation gesloten. We zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op (010) 800 40 00. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen.


Afvalinzameling tijdens Pasen

Afvalinzameling tijdens Pasen

Op tweede paasdag wordt er in Lansingerland geen afval opgehaald. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit nu naar zaterdag 3 april. Zorg ervoor dat uw container of PMD-zak voor 7:30 uur op de aanbiedplaats staat. Het afvalbrengstation is op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en zaterdag 3 april geopend. Op eerste en tweede paasdag is het afvalbrengstation gesloten. Meer informatie vindt u op de website MijnAfvalwijzer.

Papierinzameling in april ook overdag

Papierinzameling in april ook overdag

Vanwege de verlenging van de avondklok kan de reguliere avondinzameling van papier door verenigingen in april niet doorgaan. De komende weken vindt de papierinzameling overdag en mogelijk op een andere dag plaats. Kijk op de website MijnAfvalwijzer om te zien op welke dag uw papiercontainer wordt geleegd.


Start opknapbeurt metrostation Rodenrijs

Start opknapbeurt metrostation Rodenrijs

De herinrichtingswerkzaamheden rondom het metrostation Rodenrijs gaan dinsdag 6 april van start. De stationsomgeving is verouderd en moet opgeknapt worden. Het busstation wordt opnieuw ingericht, het aantal fietsparkeerplekken wordt verdubbeld, de buitenruimte wordt vergroend en het parkeerterrein wordt opnieuw ingedeeld. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2021.


Werkzaamheden openbare verlichting Molenbuurt Bleiswijk

Werkzaamheden openbare verlichting Molenbuurt Bleiswijk

In de Molenbuurt in Bleiswijk worden binnenkort werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd. De huidige verlichting is verouderd en aan vervanging toe. De huidige lampen worden vervangen voor LED verlichting. Naast het vervangen van de lampen worden ook enkele lichtmasten verplaatst en/of bijgeplaatst.


Avondklok gaat een uur later in

Avondklok gaat een uur later in

Op woensdag 31 maart is de avondklok een uur later ingegaan: namelijk om 22.00 uur. Dit betekent dat we een uur langer buiten kunnen zijn. Tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends blijft iedereen binnen. Bent op zoek naar meer informatie over de avondklok? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid.


Hallo nieuwe collega?

Hallo nieuwe collega?

Gemeente Lansingerland bouwt voortdurend aan haar organisatie en zoekt daarvoor de beste mensen die het werk gedaan krijgen. Om dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Benieuwd of er een interessante functie voor u tussen zit of voor iemand die u kent? Bekijk dan onze website Werken in Lansingerland. En wie weet verwelkomen wij u binnenkort als nieuwe collega.


Interesse om maatje te worden?

Interesse om maatje te worden?

Maatjes zijn er voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn. Zou u een Maatje voor iemand willen worden?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content