Header image Header image
Week 12, 24 maart

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing

Op 14, 15 en 16 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het centraal stembureau van de gemeente Lansingerland heeft op maandag 21 maart de stemming en de uitslag tijdens een zitting definitief vastgesteld. De nieuwe raad wordt woensdag 30 maart geïnstalleerd tijdens een openbare raadsvergadering in de raadzaal van het gemeentehuis.


Klimaatbestendig centrum Bergschenhoek

Klimaatbestendig centrum Bergschenhoek

Het centrum van Bergschenhoek krijgt op dit moment een flinke metamorfose. De werkzaamheden zijn al in het laatste kwartaal van 2021 gestart en duren nog tot en met augustus 2022. Gebiedsadviseur Anne Witteveen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard geeft uitleg over de plannen voor een klimaatbestendig centrum.


3D animatie nieuwe skate- en sportplek Bleiswijk

3D animatie nieuwe skate- en sportplek Bleiswijk

Het ontwerp van een nieuwe sportplek aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk is af. Het definitieve ontwerp kwam vorig jaar, in overleg met omwonenden en gebruikers, tot stand. Dit is nu uitgewerkt in een 3D animatie. Benieuwd hoe de skate- en sportplek eruit gaat zien? Bekijk dan de 3D animatie op YouTube.


Vacature Cultuurhuis Casa Cadanza

Vacature Cultuurhuis Casa Cadanza

In Lansingerland wordt het Cultuurhuis Casa Cadanza gerealiseerd, waarvan de deuren begin 2025 open gaan. Om het cultuurhuis vorm te geven en op de kaart te zetten, zoekt de gemeente een voorzitter voor de Stichting Casa Cadanza (onbezoldigd). Heeft u interesse? De complete functiebeschrijving en procedure vindt u op hun website.


Herinnering compostdag zaterdag 26 maart

Herinnering compostdag zaterdag 26 maart

Op zaterdag 26 maart vindt de landelijke compostdag plaats. Ook in Lansingerland delen we compost uit aan onze inwoners. Per huishouden kunt u tussen 09.00 en 15.00 uur gratis max. 2 zakken compost ophalen bij de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs of bij het afvalbrengstation in Bergschenhoek. Hiervoor geldt op=op.


Doet u ook mee aan Earth Hour?

Doet u ook mee aan Earth Hour?

Geeft u om de toekomst van onze aarde? Doe dan op zaterdag 26 maart om 20.30 uur één uur het licht uit. Ook wij doen onze lichten uit in het gemeentehuis. Samen met miljoenen mensen in meer dan 190 landen zetten we de knop om voor WWF-Earth Hour en vragen daarmee aandacht voor de kwetsbaarheid van onze aarde.


Pilot ‘Afvalvrij – Voor Scholen’

Pilot ‘Afvalvrij – Voor Scholen’

Afval scheiden en zwerfafval zijn belangrijke thema’s voor een schone leefomgeving en een duurzame toekomst. Daarom krijgen scholen in Lansingerland de mogelijkheid om deel te nemen aan de pilot Afvalvrij – Voor Scholen. Het doel van deze pilot is leerlingen op een laagdrempelige manier bezig te laten zijn met hergebruik van grondstoffen en een schone leefomgeving.


Cursus Grip & Glans

Cursus Grip & Glans

Als u ouder wordt, verandert er langzaam veel in uw leven. U kunt te maken krijgen met andere rollen, met het verlies van mensen en met het verlies van plezierige activiteiten. U kunt soms het gevoel hebben dat u energie mist om de draad van uw leven op te pakken en uw leven (opnieuw) vorm te geven. Neemt u voor deze 6 weken durende cursus contact op met Welzijn Lansingerland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content