Header image
Week 12, 22 maart 2016

Gesloten met Pasen

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten van vrijdag 25 maart tot en met maandag 28 maart in verband met de Paasdagen.

Digitaal aanvragen

Via onze website www.lansingerland.nl kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten digitaal aanvragen.


Reactie op incident moskee

Vorige week dinsdag is er op het terrein van de Moskeevereniging el Fath ICCL in Berkel en Rodenrijs een varkenskop neergelegd. Het gemeentebestuur van Lansingerland vinden dit incident volstrekt onacceptabel. Ook de fracties van Leefbaar 3B, CDA, VVD, D66, ChristenUnie, PvdA, WIJ Lansingerland en GroenLinks wijzen deze uiting van haat ten opzichte van de Moslimgemeenschap in onze gemeente met kracht af.  Er is een forensisch onderzoek gestart. Ook is er aangifte gedaan van belediging. Wij wachten de resultaten van het onderzoek af.


Breng uw stem uit op het Oekraïne referendum

Op woensdag 6 april 2016 vindt het referendum plaats over de associatieovereenkomst met Oekraïne. De stemlokalen zijn vanaf 07.30 tot 21.00 uur open op diverse lokaties in Lansingerland. Afgelopen donderdag zijn de stempassen in Lansingerland bezorgd. Heeft u geen stempas ontvangen, wilt u een kiezerspas aanvragen of iemand anders voor u laten stemmen?


Ondertekening samenwerkingsovereenkomsten Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Ondertekening samenwerkingsovereenkomsten Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Sporten, een instrument bespelen of op ballet zitten. Dat is niet voor elk kind weggelegd. Voor sommige gezinnen is de contributie of het lesgeld gewoon te duur.

Om deze kinderen toch te kunnen laten deelnemen werkt de gemeente Lansingerland samen met het Jeugd Sportfonds en het Jeugd Cultuurfonds. Rotary Lansingerland draagt dit jaar financieel bij aan het Jeugd Cultuurfonds. Op 16 maart zijn de samenwerkingsovereenkomsten voor 2016 getekend.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen in onze gemeente zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen. Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding? Neem dan contact op met Kabinetszaken via telefoonnummer 14 010. Op www.lintjes.nl/voordragen leest u meer over de procedure en vindt u ook het voorstelformulier.


Help de padden

Help de padden

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging zet op vele plekken in Nederland weer padden over tijdens de jaarlijkse voorjaarstrek. Daarbij hebben zij uw hulp nodig! De afdeling Delfland zoekt nog paddenoverzetters in Bergschenhoek. Meer informatie is te vinden op www.knnv.nl/AfdelingDelfland/help-de-padden.


Maak het inbrekers niet te makkelijk!

Maak het inbrekers niet te makkelijk!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content