Header image
Week 12, 21 maart 2017

Verkiezingsuitslag

Verkiezingsuitslag

De VVD is in Lansingerland de winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Gevolgd door het CDA en daarna de PVV. Het opkomstpercentage was 86,81%. In 2012 was dit 80,41%. 


Pas op voor verkopers aan de deur!

Wij waarschuwen onze inwoners voor een bedrijf dat langs de deuren gaat om persoonlijke alarmsystemen te verkopen. Bij de gemeente komen klachten binnen van – voornamelijk oudere – inwoners over de agressieve en intimiderende wijze van verkopen. Sommige verkopers gaan zelfs zo ver, dat zij een huisbezoek proberen af te dwingen.


Inloopavond windenergielocatie Bleiswijk

Inloopavond windenergielocatie Bleiswijk

De provincie Zuid-Holland en vijftien gemeentes in onze regio spraken in 2012 af dat zij samen windenergie gaan opwekken. Gemeente Lansingerland wil een deel van de Overbuurtsche Polder, gelegen tussen de Laan van Mathenesse en Albert van ’t Hartweg, als mogelijke locatie voor windenergie laten toevoegen aan de Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM) van de provincie Zuid-Holland. Op dinsdag 11 april van 19.00 tot 21.00 uur organiseert de provincie een inloopavond in het gemeentehuis. U bent van harte welkom.


Beeldvormende avond RTHA op 23 maart

Beeldvormende avond RTHA op 23 maart

Wilt u ook een goed beeld krijgen van het adviesrapport over de uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport? Verkenner Joost Schrijnen licht zijn advies kort toe tijdens de beeldvormende avond op donderdag 23 maart in het gemeentehuis in Bergschenhoek. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom. Kijk voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden op www.lansingerland.nl/rtha.


Oproep RTL Telekids

Oproep RTL Telekids

Kent u iemand tussen de 8 en 12 jaar die op tv wil komen? Geef ze dan op voor het programma Hou 't Schoon van RTL Telekids! In Hou 't Schoon gaan 4 kinderen uit dezelfde gemeente de strijd met elkaar en zwerfafval aan. Bekijk hier de oproep voor de casting.

Aanmelden kan tot woensdag 5 april 20.00 uur via de website van Hou 't Schoon.


Waarom GFT-afval scheiden?

Omdat afval eigenlijk grondstof is. Het klokhuis van een appel of de bananenschil, wordt compost en biogas. Landelijk is vastgesteld dat Nederland in 2050 alle grondstoffen hergebruikt. Daar zijn we nog niet, maar we zijn goed op weg!

Klik op de afbeelding hieronder om een film te zien over de reis van uw GFT-afval.


Waarom GFT scheiden?

Waarom GFT scheiden?


Werkzaamheden parkeergarage De Vlashoeck

Werkzaamheden parkeergarage De Vlashoeck

Maandag 27 maart wordt de opritverwarming van parkeergarage De Vlashoeck gerepareerd. Dit betekent dat de parkeergarage die dag alleen via de Beethovenlaan bereikbaar is. Ter plaatse wordt een omleiding ingesteld. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content