Header image
Week 12, 20 maart 2018

U bent van harte welkom tijdens verkiezingsavond

U bent van harte welkom tijdens verkiezingsavond

Woensdag 21 maart is de verkiezingsavond in de publiekshal van het gemeentehuis. Onder leiding van onder andere burgemeester Pieter van de Stadt presenteren we de voorlopige verkiezingsuitslagen, de opkomstpercentages en meer! RTV Lansingerland is ook aanwezig om radio- en TV opnames te maken in een co-productie met de gemeente. Bent u er ook bij?


Maak kans op een Eetdate!

Maak kans op een Eetdate!

Op 21 maart hangt in ieder stembureau een Stemdate-poster. Maak met je stemdate een selfie bij de poster en plaats deze op Instagram met #Stemdate en #Lansingerland. Zo maak je kans op een ‘Eetdate’ voor twee personen ter waarde van €100,-. De winnaar maken wij donderdag 22 maart bekend.


Fietsverhuur bij Biesieklette

Fietsverhuur bij Biesieklette

Hoe handig! Vanaf woensdag 14 maart 2018 kunnen reizigers die reizen via de RandstadRail-halte Berkel-Westpolder gebruik maken van een huurfiets.Wilt u een fiets huren? Dit kost €7,- per dag en kunt u regelen via de Biesieklette App.


Landelijke Opschoondag, help mee!

Landelijke Opschoondag, help mee!

Zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Inwoners van onze gemeente hebben verschillende opschoonacties op touw gezet. Wilt u zich hierbij aansluiten? Dat kan! Aanmelden is niet nodig. Kies een actie uit en kom op de aangeven tijd naar de verzamelplek.


Inloopavond ‘t Vierkantje

Inloopavond ‘t Vierkantje

Op woensdag 28 maart is er een inloopavond over de herinrichting van de openbare ruimte rond café ’t Vierkantje in het centrum van Berkel en Rodenrijs. U bent tussen 18.00 en 20.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis van Lansingerland om de plannen te bekijken en vragen te stellen.


Iets niet in orde? Doe een melding!

Iets niet in orde? Doe een melding!

Is er in de openbare ruimte iets kapot, vies of onveilig? Dan kunt u dat aan ons doorgeven. Wij noemen dit een ‘melding maken’. Vanaf maandag 19 maart gebruikt de gemeente een nieuw systeem om uw melding nog beter te behandelen.


Extra vluchten in de zomer

Extra vluchten in de zomer

Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland betreurt het besluit van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) om 1.124 vluchten die deze winter gepland stonden en niet zijn uitgevoerd, nu in de zomermaanden te plannen. ,,Dat geeft veel extra overlast en daar zitten onze inwoners niet op te wachten,’’ zegt Fortuyn.


Nieuwbouw aan de Gemeentewerf

Nieuwbouw aan de Gemeentewerf

Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs start Batenburg B.V. begin april met de bouw van zes appartementen, ‘De Werf’ genaamd en zorgvilla ‘Berckendael’. De heiwerkzaamheden staan gepland voor de eerste week van april. 


Seniorenappartementen Berkel

Seniorenappartementen Berkel

Op dit moment vinden de sloopwerkzaamheden plaats van het voormalige kantoor van 3B Wonen aan de Laan van Romen in Berkel en Rodenrijs. In opdracht van de Stichting Algemene Seniorenhuisvesting Berkel en Rodenrijs (Stichting ASB) heeft Houweling Architecten uit Bleiswijk een ontwerp gemaakt voor de bouw van 19 appartementen.


Lansingerland Hartveiliger

Lansingerland Hartveiliger

Burgemeester Pieter van de Stadt is ontzettend trots op de uitbreiding van het aantal AED’s (Automatische Externe Defibrillator) in Lansingerland. Vorige week ontving hij de werkgroep HartveiligWonen en een aantal bedrijven op het gemeentehuis om hun persoonlijk te bedanken voor hun inzet.


Toekomstvisie tuinbouw Oostland

Toekomstvisie tuinbouw Oostland

Wethouder Abee: 'In gemeente Lansingerland is de omvang van de glastuinbouw redelijk goed in beeld, die ligt rond de 750 hectare. Maar belangrijk is dat we weten wat we in de toekomst nodig hebben aan meters. Daarom willen we ook onderzoeken hoe de glastuinbouw van de toekomst eruit ziet'. Bekijk het filmpje van het startschot.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content