Header image
week 12, 19 maart 2020

Burgemeester Pieter van de Stadt over gevolgen maatregelen coronavirus

Burgemeester Pieter van de Stadt over gevolgen maatregelen coronavirus

'Het coronavirus in Nederland raakt ons allemaal. In heel Nederland zijn maatregelen genomen tegen de verspreiding van het virus. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal. Mijn waardering gaat uit naar iedereen die zich massaal inzet in Lansingerland om het virus te bestrijden.'


Coronavirus: veelgestelde vragen Lansingerland

Op onze pagina www.lansingerland.nl/coronavirus leest u actuele informatie, waaronder de afgegeven maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen en een filmpje van de Rijksoverheid wat u zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook hebben wij veelgestelde vragen voor inwoners, organisaties en ondernemers op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe we hiermee omgaan in Lansingerland:

Staat uw vraag er niet bij? Wij zijn telefonisch te bereiken op 14 010. U kunt ook het contactformulier invullen.


Coronavirus: informatie voor ondernemers

Coronavirus: informatie voor ondernemers

Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus forse economische maatregelen te nemen. Doel is om naast de gezondheid ook banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor ondernemers en zzp’ers, op te vangen. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden een overbrugging voor zelfstandigen en versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden voor bedrijven. U leest meer over deze maatregelen op de site van de Rijksoverheid. Ook vindt u bij onze veelgestelde vragen informatie voor ondernemers en zzp’ers, onder andere wat het Regionaal Bureau Zelfstandigen in deze tijd kan betekenen.


Coronavirus: aangepaste dienstverlening

Coronavirus: aangepaste dienstverlening

Het kabinet heeft nieuwe maatregelen afgegeven om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te vertragen. Dit heeft ook gevolgen voor onze dienstverlening. 

 


Coronavirus: afvalinzameling

Coronavirus: afvalinzameling

Afvalinzamelaar Renewi leegt containers en minicontainers (kliko’s) volgens de normale planning en route. De afvalinzamelaars gaan de werkzaamheden wel meer verspreiden over de dag. Dit houdt in dat zij de ondergrondse verzamelcontainers mogelijk soms al voor 07:30 uur legen. 

 

 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content