Header image Header image
Week 11, 18 maart

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen

Afgelopen week mochten we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Lansingerland zijn in totaal 38.591 stemmen uitgebracht. Dit aantal zorgde voor een opkomstpercentage van 84%, een hoge score ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Lansingerland op lijstniveau is inmiddels bekend.


Gesprek met taxateur loont

Gesprek met taxateur loont

Heeft u uw aanslag lokale belastingen van SVHW ontvangen en twijfelt u aan de juistheid van de WOZ-waarde? Maak dan (kosteloos) een afspraak met één van de taxateurs van SVHW. Meer dan 1.100 mensen gingen u voor! Via de website Mijn SVHW plant u eenvoudig zelf een afspraak in. Dit kan nog tot 8 april 2021.


Hondenbelasting, is uw hond al aangemeld?

Hondenbelasting, is uw hond al aangemeld?

Heeft u een hond of heeft u pas een hond aangeschaft? Dan betaalt u in Lansingerland hondenbelasting. U kunt uw hond aanmelden op de website van de SVHW. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Meer informatie over hondenbelasting of hoe u uw hond aanmeldt, vindt u op de website van de SVHW.


Wethouders houden spreekuur

Wethouders houden spreekuur

Heeft u een vraag aan een van de wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de telefonische spreekuren. Op dinsdag 23 maart houdt wethouder Jan-Willem van den Beukel een spreekuur. Op woensdag 24 maart houden wethouders Ankie van Tatenhove en Kathy Arends een spreekuur. Meer info en aanmelden vindt u op onze website.


Geen deurverkoop namens de gemeente

Geen deurverkoop namens de gemeente

Wij krijgen berichten dat er deurverkopers actief zijn die namens de gemeente de deuren langs gaan om o.a. duurzaamheidsartikelen te verkopen. De gemeente gaat niet zonder afspraak of met een commercieel belang langs de deuren. Twijfelt u over een samenwerking van een externe partij met de gemeente? Als u hierover op onze website geen informatie kunt vinden, kunt u ervan uitgaan dat dit geen samenwerking is. Merkt u iets verdachts? Laat het ons dan weten via telefoonnummer (010) 800 40 00.


Webinar ‘Pubers en Poen’ op 25 maart

Webinar ‘Pubers en Poen’ op 25 maart

Hoe gaat u met uw puber in gesprek over zakgeld, kleedgeld en belgeld? Welke grenzen moet u stellen en welk voorbeeld geeft u uw kind met uw eigen gedrag? Eef van Osdorp, financieel coach en bekend van diverse tv-programma’s vertelt hier alles over tijdens het webinar Pubers en Poen op woensdag 25 maart om 20.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Oostland.


Nieuwe datum voor NLdoet: 28 en 29 mei 2021

Nieuwe datum voor NLdoet: 28 en 29 mei 2021

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. NLdoet stond eigenlijk in maart 2021 gepland. Door corona is dit verplaatst naar mei 2021. Kijk alvast op de website van NLdoet voor het zoeken of aanmelden van een klus.


Waarom GFT apart inzamelen?

Ongeveer 30% van ons afval bestaat uit Groente-, Fruit-, en Tuinafval (GFT). Dat is zonde want iedere bananenschil, elk klokhuis en elke oude boterham kan omgezet worden in compost.
Steeds meer mensen in Lansingerland hebben de mogelijkheid om dicht bij huis het GFT apart in te zamelen. Bekijk het filmpje en start nog vandaag met het apart houden van het GFT.

Houdt u het GFT al apart? Bedankt!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content