Header image Header image
Week 11, 17 maart

Voorlopige uitslagen

Voorlopige uitslagen

De voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 zijn bekend. Op onze website vindt u een grafiek met de voorlopige uitslagen per partij. In de aantallen zijn de stemmen van zowel maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart meegenomen. Op maandag 21 maart volgt de definitieve uitslag met de zetelverdeling per partij en de bijbehorende kandidaten.


Opvanglocaties Lansingerland

Opvanglocaties Lansingerland

De gemeente inventariseert locaties voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dit doen we niet alleen, maar samen met ondernemers en het maatschappelijk middenveld. Er wordt op dit moment gewerkt aan vier soorten opvang: kortdurende opvang, het voormalige Rabobankpand als opvanglocatie, langdurige opvang en particuliere opvang.


Nieuwe fiets- en voetgangersbrug geopend

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug geopend

Wethouder Kathy Arends heeft samen met de leerlingen van Het Baken, De Klipper en Prins Johan Frisoschool officieel de nieuwe brug tussen de Gemeentewerf en de Röntgenstraat geopend. Arends knipte samen met drie scholieren het lint van de fiets- en voetgangersbrug door. Daarna fietsten zij gezamenlijk over de nieuwe brug die in het centrum van Berkel en Rodenrijs ligt.


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Of wilt u iets bespreken? Dat kan tijdens een van de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 23 maart heeft wethouder Kathy Arends haar spreekuur in Bergschenhoek, wethouder Titia Cnossen komt op 23 maart naar Bleiswijk en op 24 maart naar Berkel en Rodenrijs.


NLdoet was een groot succes

NLdoet was een groot succes

Het was gezellig vorig weekend tijdens NLdoet. Er is hard gewerkt en er zijn mooie resultaten behaald. Er werd getuinierd, het bos werd opgeruimd en sport, spel en cultuur locaties werden opgeknapt. Tijdens NLdoet ervaren deelnemers dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf.


Opening hondenveld Boterdorpseweg

Opening hondenveld Boterdorpseweg

Wethouder Simon Fortuyn heeft het recent uitgebreide hondenveld aan de Boterdorpseweg in Berkel en Rodenrijs geopend. Initiatiefneemster Inge de Wilde – Mertens was aanwezig bij de opening. En mocht als eerst met haar honden gebruik maken van het mooie eindresultaat van deze succesvolle samenwerking.


De Media Ukkie Dagen

De Media Ukkie Dagen

Van 25 maart t/m 1 april 2022 zijn het weer de Media Ukkie Dagen! In deze week wordt er aandacht gevraagd voor mediaopvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Bibliotheek Oostland zet zich ook in voor meer bewustwording en organiseert deze week drie activiteiten: één webinar en twee mediaproeverijen!


Sponsoren haken aan bij de landelijke opschoondag

Sponsoren haken aan bij de landelijke opschoondag

Stichting CleanupAll komt zaterdag 19 maart naar Lansingerland. Deze stichting zet zich in om het zwerfafvalprobleem aan te pakken door het organiseren van Cleanups. Zij zoeken vrijwilligers die a.s. zaterdag vanaf 10.00 uur mee willen helpen! Meerdere lokale sponsoren hebben prijzen beschikbaar gesteld, deze worden verloot onder de vrijwilligers. Doet u ook mee?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content