Header image
Week 11, 15 maart 2016

Redders drenkeling gehuldigd

Redders drenkeling gehuldigd

Woensdag 9 maart reikte burgemeester Pieter van de Stadt de zilveren medaille van De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan Meike Mostert, Nathalie Jansen en Ronald Jansen. Deze 3 helden redden op maandag 27 juli peuter Kick Klootwijk van toen 2,5 jaar oud.


Gesloten met Pasen

Gesloten met Pasen

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn van vrijdag 25 maart tot en met maandag 28 maart gesloten in verband met de Paasdagen.

Digitaal aanvragen
Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten digitaal aanvragen en een afspraak maken. 


Intentieovereenkomst Eiland 1 De Tuinen Oost getekend

Intentieovereenkomst Eiland 1 De Tuinen Oost getekend

Woensdag 9 maart 2016 tekenden wethouder Albert Abee en Nick Kraak van Kraakhelder Vastgoedontwikkeling B.V. de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van Eiland 1. Dit eiland is het laatste te ontwikkelen gebied in De Tuinen Oost in Bleiswijk. Hier worden maximaal 15 energieneutrale woningen (vrijstaand en twee-onder-een-kap) gerealiseerd. 

Op de website www.heteilandvanbleiswijk.nl kunt u terecht voor meer informatie over het project en wijze van inschrijven.


RTHA presenteert onderzoeken nieuw luchthavenbesluit

Rotterdam The Hague Airport heeft op maandag 14 maart de resultaten van onderzoeken naar de economische en milieueffecten van verdere ontwikkeling van de luchthaven  gepresenteerd aan gemeenten, bestuurders, bedrijfsleven en omwonenden van het vliegveld.


Leden Concordia gehuldigd

Leden Concordia gehuldigd

Zaterdag 12 maart werd in het gemeentehuis het jaarlijkse lenteconcert van Concordia gehouden. Tijdens dit geslaagde concert huldigde burgemeester Pieter van de Stadt twee trouwe leden vanwege hun lange lidmaatschap maar vooral ook voor de inspanningen die zij verricht hebben voor de vereniging.

De heer Arie van den Bogerd werd benoemd tot Erelid en de heer Louis Meijer werd benoemd tot Lid van Verdienste. De heer Jaco van der Elst was op 3 januari tijdens het nieuwjaarsconcert al benoemd tot Lid van Verdienste. Ook hij werd in het zonnetje gezet en kreeg ter herinnering een oorkonde.


Centrum Bergschenhoek bruist

Centrum Bergschenhoek bruist

De nieuwe bebouwing van centrum Bergschenhoek is klaar! Het heeft even geduurd en het centrum is de laatste tijd niet altijd even goed bereikbaar geweest, maar het resultaat mag er zijn. Het Rondom is weer bereikbaar en het openbaar gebied is grotendeels heringericht.


NLdoet 2016: Wethouders maken schoon in de Leeuwerik

Op vrijdag 11 maart 2016 hebben de wethouders Ankie van Tatenhove en Simon Fortuyn de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Op verzoek van Ontmoetingscentrum de Leeuwerik in Bleiswijk werd er dit jaar schoongemaakt. Met een goed humeur, emmers met een sopje en een muziekje aan gingen de wethouders aan de poets.
NLdoet
Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content