Header image
Week 11, 14 maart 2017

Inloopavond voor uw belastingvragen

Inloopavond voor uw belastingvragen

Op dinsdag 28 maart 2017 organiseert de gemeente Lansingerland in samenwerking met SVHW een inloopavond. U bent van harte welkom tussen 18.00 en 20.00 uur op het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Meer ruimte voor ideeën van inwoners

Inwoners krijgen meer kansen om een eigen invulling te geven aan hun buurt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 7 maart ingestemd met de pilot Right to Challenge. Dit is een volgende stap in het proces van burgerparticipatie in Lansingerland.


Presentatieavond Rotterdam The Hague Airport

Presentatieavond Rotterdam The Hague Airport

De gemeenteraad van Lansingerland wil een duidelijk beeld krijgen van het advies van verkenner Joost Schrijnen over de uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport en de reacties en vragen van inwoners en van andere belanghebbenden hierop. Op donderdag 23 maart van 20.00 tot 22.00 uur is er een presentatie/informatieavond op het gemeentehuis Bergschenhoek waarvoor u van harte bent uitgenodigd.


Lansingerland partner van Green Deal

Op woensdag 8 maart ondertekende minister Kamp van Economische Zaken samen met 30 andere gemeenten, 5 netbeheerders en de 12 provinciën een Green Deal. Lansingerland sluit zich aan als partner van de Green Deal. Ondertekenaars van de Green Deal gaan aan de slag met mogelijkheden om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas.


Landelijke compostdag 25 maart

Landelijke compostdag 25 maart

Zaterdag 25 maart is de landelijke compostdag. De gemeente Lansingerland deelt die dag, samen met Van Gansewinkel en Milieu Express, gratis compost uit. Per huishouden kunt u een aantal zakken of losse compost ophalen. 


Provincie organiseert inloopavond windenergie

De provincie Zuid-Holland heeft 23 locaties in de regio Rotterdam aangewezen als geschikte locatie voor windenergie. Op 11 april informeert de provincie Zuid-Holland u over het uitgevoerde onderzoek en de mogelijkheid op deze plannen te reageren. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in het gemeenteluis in Bergschenhoek.


Laatste week inschrijving zonnepanelen

Laatste week inschrijving zonnepanelen

Tot nu toe hebben ruim 3302 mensen zich ingeschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen. Daarvan komen er 280 uit de gemeente Lansingerland. Via www.SamenZonneEnergie.nl kunt u zich nog tot uiterlijk woensdag 22 maart gratis en vrijblijvend inschrijven.


Presentaties Het Lansingerlands Initiatief

Heeft u een goed idee? Kom ermee! Dat was de oproep van de gemeenteraad aan inwoners om goede ideeën aan te dragen om de straat, buurt of gemeente nog beter te maken. Uiteindelijk hebben 9 initiatiefnemers op donderdag 9 maart hun idee gepresenteerd aan de raad.


Zilvergracht in finale HIER Klimaatstraatfeest

Zilvergracht in finale HIER Klimaatstraatfeest

De bewoners van de Zilvergracht in Berkel en Rodenrijs zijn door naar de finale van het HIER Klimaatstraatfeest. Dat betekent dat zij nog steeds kans maken op de hoofdprijs; een feestbudget van maar liefst €5.000.


Processen-verbaal Tweede Kamerverkiezingen

U kunt de kopieën van de processen-verbaal van de 26 stembureaus (N 10) van Lansingerland alsmede het proces-verbaal van de gemeente Lansingerland (N 11) inzien. Deze documenten liggen gedurende de openingstijden vanaf vrijdag 17 maart 2017 tot en met dinsdag 21 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis Bergschenhoek. 


Kolken reinigen in Lansingerland 2017

Kolken reinigen in Lansingerland 2017

Om verstoppingen in het riool te voorkomen worden jaarlijks alle straat- en trottoirkolken en lijngoten in de openbare weg in Lansingerland leeg gezogen. Deze werkzaamheden worden op dit moment uitgevoerd door Jansen Rioolreiniging.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content