Header image
Week 11, 12 maart 2019

Weekmarkt weer terug in centrum!

Weekmarkt weer terug in centrum!

Vanaf woensdag 13 maart staat de weekmarkt weer op zijn oude plek in Berkel Centrum. U vindt de marktkramen op de Kerksingel, in de Kerkstraat en de Herenstraat!


Concert at the Park

Concert at the Park

Na het grote succes van de eerste editie organiseert De Ronde Tafel Berkel en Rodenrijs ook dit jaar weer een Concert at The Park. Wist u dat u met de aankoop van een kaartje meerdere goede doelen steunt? De goede doelen van 2019 zijn de Mattheusschool, de drie jeugdfestivals in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en Sailing Kids. 


Uw stem telt!

Uw stem telt!

Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de waterschappen en de provincie. Alle stembureaus in Lansingerland zijn 20 maart open van 7.30 uur tot 21.00 uur. Heeft u de kandidatenlijst en uw stempas ontvangen? Informatie over de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen vindt u op onze pagina Verkiezingen.


Inloopavond rotondes

Inloopavond rotondes

Fietsveilige rotondes, dat willen we bereiken aan de Klapwijkseweg en Boterdorpseweg. De komende twee jaar vinden daarom werkzaamheden aan de zeven rotondes plaats. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kom dan naar de inloopavond op woensdag 13 maart vanaf 17.30 in het gemeentehuis!


Afvalnieuwsbrief al ontvangen?

Afvalnieuwsbrief al ontvangen?

U heeft ‘m misschien net ontvangen. Of hij valt binnenkort bij u op de mat. De vierde afvalnieuwsbrief alweer! Deze editie van onze afvalnieuwsbrief richt zich op het voorjaar. Heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen? Uiteraard stellen wij de nieuwsbrief ook digitaal beschikbaar.


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Wilt u de wethouder spreken? U bent van harte welkom voor een ontmoeting met wethouder Albert Abee op dinsdag 19 maart van 16.00 tot 17.00 uur. Het spreekuur vindt plaats in de bibliotheek, Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs.


Broedseizoen: honden aangelijnd

Broedseizoen: honden aangelijnd

15 maart start officieel het broedseizoen. Rust is voor broedende vogels een belangrijke voorwaarde. Enkele delen van De Groenzoom zijn daarom dan ook afgesloten. In grote delen van De Groenzoom geldt een aanlijngebod voor honden, op enkele locaties zijn voorzieningen voor loslopende honden gerealiseerd. Deze voorwaarden gelden van 15 maart tot 15 juli, het einde van het broedseizoen.


Stemmen is belangrijk!

Stemmen is belangrijk!

Op 20 maart gaan de stembussen open voor Provinciale Staten en voor de besturen van de waterschappen. Op 23 mei is de verkiezing voor het Europees Parlement. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, roept inwoners op om te gaan stemmen. Hij zegt daarover het volgende: “dat is een enorm voorrecht en een belangrijke verworvenheid, waarvoor is gestreden en die het waard is om te verdedigen.”


Provincie maait anders

Provincie maait anders

Vanaf dit jaar worden alle provinciale wegbermen in de provincie Zuid-Holland volgens een nieuwe methode (ecologisch maaien) gemaaid. In de gemeente Lansingerland werd deze nieuwe maaimethode al toegepast. Door minder te maaien krijgen gras en bloemen meer kans om te groeien en hun zaden te verspreiden. Uiteraard is de verkeersveiligheid van groot belang.


Voelt u zich vaak alleen?

Voelt u zich vaak alleen?

En ziet u er tegenop om onder de mensen te zijn? Dan is de training Creatief Leven van Kwadraad iets voor u! De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt grotendeels vergoed door de gemeente. U betaalt een eigen bijdrage van €50,-. Meld u aan en ga vanaf 18 maart aan de slag voor een leuker en gelukkiger leven!


Verkiezingsdebat op de radio

Verkiezingsdebat op de radio

Woensdag 13 maart organiseert RTV Lansingerland samen met RTV Rijnmond en enkele lokale omroepen het Provinciale Staten verkiezingsdebat Zuid-Holland 2019. De radio-uitzending start om 20.00 uur en wordt live uitgezonden onder andere op Lansingerland FM en Radio Rijnmond.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content