Header image
Week 11, 10 maart 2015

Start Maatschappelijke dialoog

Lansingerland wil meer ruimte voor de eigen kracht en het eigen initiatief van inwoners, (maatschappelijke) instellingen, verenigingen en bedrijven.

Op 27 maart start in Lansingerland daarom een pilot: een maatschappelijke dialoog. De gemeente organiseert deze dialoog om te bespreken hoe de kracht van Lansingerland in het algemeen en die van de drie kernen in het bijzonder versterkt kan worden.


Brief college aan gemeenteraad over A13/A16

Brief college aan gemeenteraad over A13/A16

Het college heeft op woensdag 4 maart een brief naar de gemeenteraad gestuurd over de A13/A16.

Het college licht in deze brief toe dat de Bestuurlijke Afstemmingsgroep (BAG) A13/A16 zich nog niet op maandag 9 maart zou uitspreken over het pakket aan oplossingen voor een zo goed mogelijke inpassing van de A13/A16.


Esmée Eikelenboom winnares voorleeswedstrijd Read2Me!

Esmée Eikelenboom winnares voorleeswedstrijd Read2Me!

De jury van de voorleeswedstrijd Read2Me!, onder voorzitterschap van wethouder Simon Fortuyn, koos unaniem Esmée Eikelenboom als de winnares uit alle brugklasleerlingen van het Wolfert Lyceum. Bibliotheek Oostland was de organisator.

Esmée mag door naar de provinciale finale in Rotterdam. We wensen Esmée veel succes en hopen natuurlijk dat zij uiteindelijk door mag naar de landelijke finale.


Stempas niet ontvangen?

Stempas niet ontvangen?

Hebt u geen stempas ontvangen? Dan kunt u tot dinsdag 17 maart 2015, 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dat kan via info@lansingerland.nl (vermeld hierbij uw naam, adres en geboortedatum), via telefoonnummer 14 010 of persoonlijk in het gemeentehuis van Bergschenhoek.

Na vrijdag 13 maart 2015 kunnen vervangende stempassen niet meer per post verzonden worden en moet u deze persoonlijk afhalen op het gemeentehuis.


Lansingerland start samenwerking DSW

Lansingerland start samenwerking DSW

Op maandag 2 maart zette wethouder Ankie van Tatenhove haar handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst met DSW, de Dienst Sociale Werkplaats Rijswijk.

DSW biedt werkplekken aan mensen met een arbeidsbeperking, onder aangepaste omstandigheden. Het gaat om plekken, veelal bij reguliere bedrijven, waar gemotiveerde medewerkers werkritme, kennis en ervaring opdoen. Zo verkleinen ze hun afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Lansingerland werkt op het gebied van de sociale werkvoorziening al samen met o.a. Combiwerk/Werkse! 


Meer digitaal vaardig worden

Meer digitaal vaardig worden

Inwoners die onvoldoende digitaal vaardig zijn, kunnen online hulp krijgen via www.digitaalhulpplein.nl én telefonisch via telefoonnummer (0800) 02 34 444.

Het Hulpplein helpt inwoners bijvoorbeeld om zelfstandig gebruik te maken van elektronische dienstverlening van gemeenten, UWV en Belastingdienst. Maar het helpt ook om meer kans te maken op de arbeidsmarkt en om te profiteren van de sociale kanten van internet.


Tweede Oostlandse verhalenbundel uitgegeven

Tweede Oostlandse verhalenbundel uitgegeven

Na het succes van vorig jaar hebben opnieuw tien Oostlandse schrijvers een gezamenlijke verhalenbundel uitgegeven met als titel ‘Te gek voor woorden: Oostland literair 2’.

Zaterdag 7 maart overhandigde Tweede Kamerlid Marit Maij in de bibliotheek van Pijnacker deze verhalenbundel uit aan wethouders Ankie van Tatenhove en Bernard Minderhoud (Pijnacker-Nootdorp).


Dijkverbetering Rodenrijse- en Noordeindsevaart

Dijkverbetering Rodenrijse- en Noordeindsevaart

Op 23 maart gaat de schop in de dijk van de Rodenrijsevaart langs de Rozendaallaan in Berkel en Rodenrijs. De dijk voldoet hier niet meer aan de veiligheidsnormen. Met de betrokken perceel-eigenaren heeft Delfland inmiddels afspraken gemaakt over het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden.


Voorbereidingen onderhoud Noordeindseweg

Voorbereidingen onderhoud Noordeindseweg

De gemeente is bezig met de voorbereiding van het onderhoud aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs, het deel tussen de Planetenweg en de Munnikenweg.

De onderhoudswerkzaamheden worden in de zomervakantie uitgevoerd.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content