Header image
week 11, 10 maart 2020

Informatiecentrum Expo A16 geopend

Informatiecentrum Expo A16 geopend

In het Lage Bergse Bos is afgelopen vrijdag het informatiecentrum over de nieuwe rijksweg A16 geopend. Vanaf dinsdag 10 maart opent de Expo A16 Rotterdam haar deuren voor het brede publiek. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en burgemeester Pieter van de Stadt namen op vrijdag 6 maart het belevingscentrum al officieel in gebruik.

In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt. 


Coronavirus

Coronavirus

Heeft u vragen over het coronavirus? Actuele informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Ook op onze website staat in afstemming met de GGD Rotterdam-Rijnmond actuele informatie over Lansingerland.


Maak kennis met Burgernet tijdens de marktdag in Berkel

Maak kennis met Burgernet tijdens de marktdag in Berkel

Woensdag 18 maart staat Burgernet samen met de politie en de gemeente tussen 10.00 en 15.00 uur met een stand bij kunstwerk De Visch. Iedereen die daar de gratis Burgernet-app downloadt en activeert, ontvangt een leuk cadeautje. Bekijk hier het Burgernet filmpje: https://youtu.be/PPOjMtOUDRw en meldt u aan!


Bezoek je zwembad de Windas of de kermis, kom op de fiets of te voet

Bezoek je zwembad de Windas of de kermis, kom op de fiets of te voet

In verband met de jaarlijkse kermis op het parkeerterrein bij de Windas is het in de week van 9 tot en met 14 maart a.s. niet mogelijk om te parkeren op het parkeerterrein bij zwembad de Windas.


Werkzaamheden rotonde Rodenrijseweg/Klapwijkseweg

Werkzaamheden rotonde Rodenrijseweg/Klapwijkseweg

Vanaf maandag 16 maart 2020 start KWS Infra met werkzaamheden om de rotonde Klapwijkseweg/Rodenrijseweg (fiets)veiliger te maken. De Rodenrijseweg is tussen de Klapwijkseweg en de Gemeentewerf voor alle verkeer afgesloten. Op 2 momenten is de gehele rotonde voor alle verkeer afgesloten.


Doet u mee met de Landelijke Opschoondag?

Doet u mee met de Landelijke Opschoondag?

Op zaterdag 21 maart is het Landelijke Opschoondag in Nederland. Op deze dag gaat heel Nederland met een grijper en vuilniszak aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Komt u ook in actie voor een schone buurt? Ook in Lansingerland willen wij met elkaar het zwerfafval opruimen. Niet alleen in de buurt maar ook in de centra.

 


Spreekuur wethouder

Spreekuur wethouder

Wilt u ook in gesprek met een wethouder in uw dorp? Het eerstvolgende spreekuur is woensdag 11 maart van 13.30 tot 14.30 uur. Wethouder Kathy Arends heeft dan spreekuur in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Een volledig overzicht van de spreekuren staat op Ontmoeting Wethouder.


Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Loco burgemeester Simon Fortuyn heeft op zaterdag 7 maart 2020 namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Uitenbroek. Hiermee is de heer Uitenbroek de eerste gedecoreerde van 2020.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content