Header image
Week 10, 8 maart 2016

Activiteiten in het Annie M.G. Schmidtpark

Activiteiten in het Annie M.G. Schmidtpark

Het Annie M.G. Schmidtpark is zo goed als klaar! De gemeente wil dat het park een levendige ruimte wordt: een plek waaraan u als inwoner zelf invulling geeft door de organisatie van allerlei (culturele) activiteiten. 

Heeft u zelf een goed idee voor het Annie M.G. Schmidtpark?
En vindt u het leuk om zelf een activiteit te organiseren? Dan is dit uw kans! Kijk op www.lansingerland.nl/subsidies of u in aanmerking komt voor een mogelijke bijdrage aan de activiteit.


Succesvol cultuurdebat

Succesvol cultuurdebat

Hoe ziet u de cultuur van Lansingerland in de toekomst en waar hebben onze inwoners behoefte aan? Deze vragen stonden centraal tijdens de twee bijeenkomsten van het cultuurdebat op donderdag 3 maart.

De cultuurdebatten vormen de eerste gesprekken met de samenleving om te komen tot een breed gedragen cultuurvisie. Andere gesprekken zijn met de gemeenteraad en met jongeren.


Informatieavond vrijwilligersverzekering

Informatieavond vrijwilligersverzekering

Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland – organiseert op maandag 4 april een informatieavond over de vrijwilligersverzekering. Deze verzekering is door de gemeente Lansingerland afgesloten voor alle vrijwilligers binnen de gemeente. Meld u vóór 21 maart aan bij VIPLansingerland.


Informatie over de Hergerborch

Sinds eind 2015 staat de Hergerborch leeg. 3B Wonen wil het pand kopen om er over een aantal jaren nieuwbouw te realiseren. In de periode van 2016 tot 2021 neemt 3B Wonen de Hergerborch waarschijnlijk in gebruik om te voorzien aan de vraag naar goedkope of tijdelijke woonruimte. Daarnaast zijn er plannen om een aantal asielgerechtigden in deze periode in de Hergerborch te huisvesten. Asielgerechtigden zijn mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en een verblijfsvergunning hebben gekregen.

De gemeenteraad bespreekt op 31 maart 2016 het voorstel om Hergerborch in gebruik te nemen. Omdat de eventuele nieuwe bewoners van Hergerborch hun buren worden, organiseert de gemeente een inloopavond voor de direct omwonenden.


Eerste kolom De Vluchtheuvel, Bleiswijk

Eerste kolom De Vluchtheuvel, Bleiswijk

Woensdag 2 maart 2016 plaatste wethouder Albert Abee in aanwezigheid van de kopers de eerste kolom van nieuwbouwproject De Vluchtheuvel in het centrum van Bleiswijk. Op de locatie van het voormalige schoolgebouw De Vluchtheuvel realiseert Kranenburg BV in samenwerking met Van der Lecq en Droogers uit Bleiswijk een kleinschalig nieuwbouwproject.

De ontwikkeling bestaat uit circa 730 m2 winkelruimte – waaronder een Kruidvat – op de begane grond en 10 appartementen met de hierbij behorende parkeerplaatsen. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.


Lansingerland schoon, doe ’t gewoon

Lansingerland schoon, doe ’t gewoon

Op zaterdag 19 maart worden tijdens de Landelijke Opschoondag door het hele land leuke opschoonacties gehouden om samen buurt of straat schoon te houden.

Burgerinitiaitief Zwerfvuil Lansingerland staat van 11.00 – 13.00 uur met een kleine stand op de Kruin in het dorpscentrum van Bergschenhoek. In de stand vindt u informatie over zwerfafval. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de stand grijpstokken, hesjes en vuilniszakken te komen lenen en daarmee het dorpscentrum, een park, een speeltuintje,  plantsoen of de eigen straat of wijk zwerfafvalvrij te maken.


Parkeerplaats halte Berkel Westpolder op 11 maart afgesloten

Op vrijdag 11 maart is het de gehele dag mogelijk om te parkeren op de parkeerplaats van Metrohalte Berkel Westpolder. De parkeerplaats is dan volledig afgesloten omdat de toegang naar de nieuwe parkeergarage wordt geasfalteerd. Wij raden u aan om deze dag lopend of op de fiets te komen.


Afspraken maken en digitaal aanvragen

Afspraken maken en digitaal aanvragen


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content